Κυκλοφοριακά προβλήματα στην Εγνατία Οδό λόγω των μπλόκων

Με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στα κομβικά σημεία της Εγνατίας οδού, αλλά και των εθνικών οδών, όπου έχουν στήσει μπλόκα οι παραγωγοί του πρωτογενούς τομέα, αφού από τις 12 το μεσημέρι και για ένα δίωρο, άλλοι πεζή, άλλοι με τα τρακτέρ τους, έχουν «καταλάβει» τα οδοστρώματα.

Ο κόμβος της Κουλούρας αριθμεί περισσότερους από 3.000 αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους, οδηγούς λεωφορείων και ταξί, αλλά και πολίτες από άλλους επαγγελματικούς κλάδους και έως τις 2 το μεσημέρι προγραμματίζουν να έχουν κλείσει την Εγνατία οδό Θεσσαλονίκης-Βέροιας Πολύμυλου.

Υπό κατάληψη τελεί η Εγνατία Οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, ενώ κλείνουν συμβολικά και οι παράδρομοι. Στον νομό Σερρών και Δράμας βρίσκονται σε εξέλιξη πορείες διαμαρτυρίας. Αργότερα το μεσημέρι δεν αποκλείεται να κλείσουν τα τελωνεία του Προμαχώνα και της Εξοχής, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία και τα δύο.
 
Συμμετέχοντες στην κινητοποίηση δήλωναν στο ΑΠΕ - ΜΠΕ «αποφασισμένοι να μείνουν μέχρι τέλους, προκειμένου να μην περάσουν τα μέτρα που οδηγούν στον αφανισμό τον πρωτογενή τομέα και τους Έλληνες καταναλωτές».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης, μέλος της Πρωτοβουλίας Αγροτών, έστειλε το μήνυμα στην αντιπολίτευση:
«Παρακολουθείτε στενά τον ξεσηκωμό του πρωτογενούς τομέα και να είστε σίγουροι ότι θα έρθει και η δική σας η σειρά αν κινηθείτε σε αντίστοιχες ράγες πολιτικής, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ».

Πεζή έκλεισαν και στα δύο ρεύματα την Εγνατία οδό Θεσσαλονίκης-Βέροιας, εκείνοι που κρατούν το μπλόκο στο Νησέλι Αλεξάνδρειας, με τον συντονιστή, Παναγιώτη Μεσαλά, να τονίζει: «Σήμερα τελειώνουμε με τις συμβολικές κινητοποιήσεις και αύριο στη συνάντηση των Τεμπών θα ληφθούν αποφάσεις για να έρθει το "μπλάκ άουτ" στη χώρα».

Συμβολικές κινητοποιήσεις πραγματοποιούν οι αγρότες και στα μπλόκα: στην είσοδο των Γιαννιτσών, τον περιφερειακό δρόμο στον κόμβο Μανδάλου, τη Χαλκηδόνα και τα διόδια Μαλγάρων. 

Μπλόκο ετοιμάζεται και στα Νέα Μουδανιών Χαλκιδικής, όπου βρίσκονται ήδη περισσότερα από 200 τρακτέρ.
Πηγή: skai.gr