Κλείσιμο

Πέρκα για Ειδομένη: Καθυστερήσαμε την επιχείρηση για να μην υπάρξει βία

Η κυβέρνηση καθυστέρησε την επιχείρηση απομάκρυνσης των μεταναστών από την Ειδομένη για να διασφαλίσει ότι δεν θα γίνουν επεισόδια τόνισε στον ΣΚΑΪ η γγ. του υπουργείου Μεταφορών Πέτη Πέρκα, εκφράζοντας την ικανοποίησή της την ομαλή διεξαγωγή της επιχείρησης. 

«Αν είχαμε ανοίξει νωρίτερα τη σιδηροδρομική γραμμή μπορεί να υπήρχαν επεισόδια τα οποία θα υπερκάλυπταν το καλό που θα γινόταν» ανέφερε χαρακτηριστικά. Σημειώνεται ότι η σιδηροδρομική γραμμή είχε αποκοπεί εδώ και τρεις εβδομάδες (από τις 18 Νοεμβρίου), κάτι που φέρεται να προκάλεσε την παραίτηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Θανάση Ζηλιασκόπουλου, ο οποίος επισήμως επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους.

«Καταβάλαμε ιδιαίτερες προσπάθειες για να μην υπάρξει βία στην Ειδομένη, έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, και υπήρξε καλός συντονισμός με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και καλή συνεργασία με τους νόμιμους μεταφορείς...» σχολίασε η γγ. του υπουργείου Μεταφορών.

«Έπρεπε να ανοίξει οπωσδήποτε η γραμμή, ήταν εθνικό θέμα μπορώ να πω, αλλά αυτό έπρεπε να γίνει χωρίς βιαιότητες» τόνισε η Πέτη Πέρκα.

Για πλήγμα στην οικονομία από την παρατεταμένη κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής είχε προειδοποιήσει νωρίτερα μέσω του σταθμού μας ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης. 

Πηγή: skai.gr