Κλείσιμο

Τροπολογία Αποστόλου: Ζητά από τους αγρότες τα 320 εκατ. ευρώ από το πακέτο Χατζηγάκη

320 εκατομμύρια ευρώ ζητάει πίσω από τους αγρότες το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μέσω τροπολογίας που κατέθεσε ο αρμόδιος υπουργός Ευάγγελος Αποστόλου, σχετικά με την ανάκτηση των αντισταθμιστικών εισφορών που κατέβαλε ο ΕΛΓΑ το 2008 και 2009 επί υπουργίας Σωτήρη Χατζηγάκη (το περίφημο πακέτο Χατζηγάκη) και κρίθηκαν απο την Κομισιόν ως παράνομες κρατικές ενισχύσεις.

Η ανάκτηση θα γίνει μέσω του συμψηφισμού των ποσών με τις απαιτήσεις των υπόχρεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Με λίγα λόγια θα παρακρατηθούν από τους δικαιούχους οι επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ προκειμένου να εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία 320 εκατομμύρια ευρώ.

Κύκλοι του υπουργείου ωστόσο διαβεβαιώνουν ότι δεν θα υπάρξει καμία παρακράτηση στις ενιαίες ενισχύσεις που αναμένεται να καταβληθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ενώ, όπως υποστηρίζουν, γίνεται προσπάθεια να επιστραφούν τα μικρότερα δυνατά ποσά.

Σύμφωνα με την τροπολογία, οι λεπτομέρειες της διαδικασίας και ο προσδιορισμός των υπόχρεων και του ύψους των προς επιστροφή ποσών, θα ληφθεί από τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά