Και στους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς θα καταθέσει ο Γιάννης Πανούσης

Στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη βρίσκεται ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης για να καταθέσει όσα γνωρίζει για απειλές που υποστηρίζει ότι δέχτηκε από άτομα που σχετίζονται με την τρομοκρατία και έχουν παράλληλα πολιτική δράση.

Ο πρώην υπουργός θα μεταβεί στον Άρειο Πάγο μετά τη δημοσιοποίηση από τον ίδιο των καταγγελιών ενώ η Εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου αναμένεται να παρέμβει για την διερεύνηση της υπόθεσης.

Στο μεταξύ ο πρώην υπουργός θα κληθεί σε κατάθεση και από τους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς μέσα στις επόμενες μέρες -ή ακόμα και ώρες- προκειμένου να καταθέσει στο πλαίσιο της ήδη υπάρχουσας έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη για ζητήματα διαφθοράς στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως είναι γνωστό
εδώ και μήνες η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς υπό την εποπτεία της επικεφαλής του θεσμού εισαγγελέως Ελένης Ράικου διενεργεί προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα καταγγελιών που αφορούν σε φαινόμενα διαφθοράς στην Ελληνική Αστυνομία Θέμα που έθιξε στις πρόσφατες δηλώσεις του ενώ παράλληλα έκανε λόγο για απειλές που δέχεται από συγκεκριμένα πρόσωπα .

Ωστόσο, ανεξάρτητα από την πορεία που θα ακολουθήσει μετά την παράδοση των στοιχείων που διαθέτει ο πρώην υπουργός στην ανώτατη εισαγγελική λειτουργό, η κ. Ράικου καλεί στο πλαίσιο αυτοτελούς έρευνας τον κ. Πανούση, η οποία έχει ξεκινήσει σε ανύποπτο χρόνο. πολύ καιρό δηλαδή πριν ο ίδιος προβεί στις επίμαχες καταγγελίες που αγγίζουν και ζητήματα διαφθοράς στο χώρο της Αστυνομίας. Η κατάθεσή του θα έχει βαρύνουσα σημασία καθώς λόγω της θέσεώς του, ως πρώην υπουργός, θα είναι σε θέση να εισφέρει συγκεκριμένα στοιχεία στις αρχές, όπως εκτιμούσαν δικαστικές πηγές.

Η κλήση από την κ. Ράικου αναμένεται να φύγει εντός της ημέρας οπότε και θα ορίζεται το ραντεβού του κ. Πανούση με την εισαγγελία για το συγκεκριμένο σκέλος των δηλώσεών του.
Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου - skai.gr