Προφυλακίστηκε ο Θωμάς Λιακουνάκος

Προφυλακίστηκε με ομόφωνη απόφαση της ειδικής ανακρίτριας και του αρμόδιου εισαγγελέα ο γνωστός επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος που κατηγορείται για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο Θωμάς Λιακουνάκος που απολογήθηκε για πέντε περίπου ώρες στην ειδική ανακρίτρια διαφθοράς Βασιλική Μπράτη αρνήθηκε ότι εμπλέκεται σε διακίνηση μαύρου χρήματος με αποδέκτες και πολιτικούς σε συγκεκριμένο εξοπλιστικό πρόγραμμα.

Η απολογία του που έγινε και προφορικώς και με υπόμνημα αφορούσε διακίνηση περί τα 2 εκ. ευρώ από εταιρεία συμφερόντων του θωμά Λιακουνάκου που εντοπίστηκε στο Μονακό. Τη διακίνηση των 2 εκ. ευρώ επιβεβαίωσαν δύο μάρτυρες που εξετάστηκαν από την ανακρίτρια δίδοντας στοιχεία ότι τα χρήματα από την εταιρεία Λιακουνάκου κατέληξαν σε δύο εταιρείες, εκ των οποίων η μία ήταν συμφερόντων του Ιωάννη Σμπώκου, στενού συνεργάτη του Ακη Τσοχατζόπουλου.

Τα στοιχεία αυτά οδήγησαν την ανακρίτρια σε έκδοση εντάλματος σύλληψης στις αρχές της εβδομάδος κατά του Λιακουνάκου ο οποίος θα οδηγηθεί μετά την απολογία του στις φυλακές.
Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου