Για μίζες 1,6 εκ. ευρώ στα εξοπλιστικά συνελήφθη ο Θωμάς Λιακουνάκος (upd)

Συνελήφθη για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων ο γνωστός επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος.

Το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του εκδόθηκε από την αρμόδια ειδική ανακρίτρια διαφθοράς Βασιλική Μπράτη, καθώς από την ανακριτική διαδικασία προέκυψαν νέα στοιχεία για διακίνηση μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις έρευνες της Δικαιοσύνης προέκυψε διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος ύψους 1,6 εκατομμυρίων ευρώ από τον κ. Λιακουνάκο με αποδέκτες τους Άκη Τσοχατζόπουλο και τον Ιωάννη Σμπώκο, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί και εκτίουν πολυετείς ποινές καθείρξεως για μίζες εκατομμυρίων σε άλλα εξοπλιστικά προγράμματα.

Τα νέα στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη Λιακουνάκου σχετίζονται με ποινική δίωξη σε βάρος του για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η έρευνα σε βάρος του κ. Λιακουνάκου αφορά την προμήθεια ειδικών αεροσκαφών έγκαιρης προειδοποίησης, η οποία είχε συναφθεί με την εταιρεία Ericson.

Ο Θωμάς Λιακουνάκος και πρώην στελέχη των ενόπλων δυνάμεων είχαν διωχθεί ποινικά μετά από έρευνες της Εισαγγελίας Διαφθοράς για την προμήθεια του εν λόγω εξοπλιστικού προγράμματος.

Ο επιχειρηματίας διώκεται επίσης για την προμήθεια των αρμάτων Leopard αλλά και για το εξοπλιστικό πρόγραμμα του λεγόμενου «ηλεκτρονικού πολέμου».

Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου - skai.gr