Τρομοκρατικό οπλοστάσιο με RPG βρέθηκε στον κήπο του Πετρακάκου

Σε τρομοκρατικές ενέργειες παραπέμπουν τα νέα ευρήματα στο σπίτι του Γιώργου Πετρακάκου, με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία να εντοπίζει ολόκληρο οπλοστάσιο στον κήπο της αγροικίας του στενού συνεργάτη του Νίκου Μαζιώτη, στην Αγία Τριάδα Μώλου Φθιώτιδας.

Στον υπαίθριο χώρο βρέθηκαν θαμμένα έξι τυφέκια καλάσνικοφ, δυο ούζι, επτά γεμιστήρες, δυο σιγαστήρες, ένα αντιαρματικό όπλο RPG, ζελατινοδυναμίτιδα, χειροβομβίδες, πυροκροτητές και μεγάλος αριθμός φυσιγγιών.

Τα όπλα θα εξεταστούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας και εάν συνδεθούν με ανεξιχνίαστες τρομοκρατικές επιθέσεις, θα αποδειχτεί τουλάχιστον η σύνδεση της ομάδας Μαζιώτη-Πετρακάκου με τη δράση της σημερινής νεο-τρομοκρατίας.

Νωρίτερα, προφυλακιστέοι κρίθηκαν αφού απολογήθηκαν στον ανακριτή ο Γιώργος Πετρακάκος και η σύντροφός του, που αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων για συγκρότηση τρομοκρατικής ομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πετρακάκος, φερόμενος ως δεξί χέρι του Μαζιώτη, δεν απάντησε στις ερωτήσεις για τη δράση τρομοκρατικής οργάνωσης, επικαλούμενος την ογκωδέστατη δικογραφία.

Απάντησε όμως στις ερωτήσεις για την κατηγορία της οπλοκατοχής αναλαμβάνοντας όλη την ευθύνη και ισχυρίστηκε ότι η σύντροφός του δεν έχει καμία σχέση με τα όπλα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα στο Βόλο.

Η 28χρονη ισχυρίστηκε επίσης ότι δεν είχε καμία γνώση για τις δραστηριότητες του συντρόφου, της ούτε γνώριζε για τα όπλα που ήταν κρυμμένα στο σπίτι τους. Όπως είπε, ασχολούνταν αποκλειστικά με την ανατροφή των δυο παιδιών τους.

Τα άλλα δυο άτομα που έχουν συλληφθεί για την ίδια υπόθεση, δυο αδέλφια, θα απολογηθούν αύριο Τρίτη.
Πηγή: Μιχάλης Τεζάρης - Δημήτρης Δαμιανός