Τραγωδία με τρεις νεκρούς και τρείς τραυματίες από τη φωτιά στο Δαφνί (Upd)

Τραγωδία στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο Δαφνί, όπου το απόγευμα της Παρασκευής ξέσπασε φωτιά σε ισόγειο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιβεβαίωσε μέσω Twitter πως τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη φωτιά. Σημειώνεται πως από τη φωτιά υπάρχουν και τρεις τραυματίες.

Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες πως τα θύματα ήταν δεμένα στις κλίνες τους και το νοσηλευτικό προσωπικό δεν πρόλαβε να τους λύσει ώστε να τους απομακρύνει από το κτήριο.

Το ισόγειο του νοσοκομείου εκκενώθηκε μετά την εκδήλωση της φωτιάς.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο λίγο πριν τις 18:00 το απόγευμα, περίπου μια ώρα μετά εκδήλωσή της. Τα αίτια της τραγωδίας παραμένουν άγνωστα.

Επί τόπου έσπευσαν 33 πυροσβέστες με 11 οχήματα.

Άμεση υπήρξε και η ανταπόκριση του ΕΚΑΒ με 5 ασθενοφόρα, 2 μηχανές και 1 όχημα μικρού όγκου. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το συντονιστικό κέντρο του ΕΚΑΒ, δέχθηκε κλήση στις 17:00 σχετικά με εγκλωβισμένα άτομα, κατόπιν εκδήλωσης πυρκαγιάς, στην πτέρυγα Χρονίων Παθήσεων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής στο Δαφνί.

Το ΕΚΑΒ, ενημερώθηκε από τους γιατρούς του ΨΝΑ για την ύπαρξη τριών νεκρών ατόμων, αλλά και δύο τραυματιών και συγκεκριμένα ενός εγκαυματία και ενός με αναπνευστικά προβλήματα. Οι δύο σοβαρά τραυματίες, κατόπιν της αξιολόγησης της σοβαρότητας της κατάστασης τους από το ΕΚΑΒ, διεκομίσθησαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ», το οποίο τέθηκε σε ετοιμότητα.Ο τρίτος τραυματίας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Σωτηρία».

Ο κύριος Αλέξανδρος Χαϊδεμένος γιατρός και Διευθυντής κλινικής του ΨΝΑ τόνισε στο δελτίο του ΣΚΑΙ , πως «στα τμήματα έπρεπε να υπάρχουν 25 με 30 νοσηλευτές, αλλά λόγω της τραγικής έλλειψης σε προσωπικό σε όλες τις πτέρυγες υπήρχαν 11 άτομα. Ο κύριος Χαϊδεμένος επίσης τόνισε πως «παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί και κατά το παρελθόν και έχουμε καταθέσει πολλάκις τα αιτήματα και τις θέσεις μας».

Ο κύριος Χαιδεμένος επίσης σημείωσε: «αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται στο ΨΝΑ περισσότερα από 90 άτομα τα οποία υπάγονται στο άρθρο 69 το οποίο σημαίνει πως οι συγκεκριμένοι ασθενείς έχουν εμπλοκή σε εγκληματικές πράξεις. Για αυτούς τους ασθενείς δεν υπάρχει η δυνατότητα όπως εύκολα γίνεται κατανοητό να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες κράτησης».

Πηγή: skai.gr