Βρέθηκε ο εντεκάχρονος Διονύσης

Λήξη συναγερμού για τον εντεκάχρονο Διονύση ο οποίος είχε εξαφανιστεί από το Γουδή το μεσημέρι της Δευτέρας.

Σύμφωνα με το Χαμόγελο του Παιδιού, ο εντεκάχρονος βρέθηκε και είναι καλά στην υγεία του, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι το παιδί βρέθηκε σε καταυλισμό Ρομά στον Ασπρόπυργο.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Αυγούστου, ο εντεκάχρονος, που διέμενε σε πρόχειρο καταυλισμό αθίγγανων στη Γαστούνη με τον παππού του και τη γιαγιά του, μπήκε στο αυτοκίνητο του θείου του και έλυσε το χειρόφρενο, με συνέπεια το όχημα, ακυβέρνητο να τσουλήσει και να καταλήξει να ακινητοποιηθεί δίπλα από μια καφετέρια.

Εξω απ' αυτήν έπαιζε η μόλις 14 μηνών ξαδέλφη του 11χρονου, την οποία το όχημα παρέσυρε και σκότωσε ακαριαία. Τόσο το παιδί όσο και οι ηλικιωμένοι οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αμαλιάδας όπου σε βάρος του 11χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σε βάρος του παππού του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, ενώ η γιαγιά του αφέθηκε ελεύθερη.

Ακολούθως, λόγω της ηλικίας του παιδιού, των ειδικών κοινωνικών συνθηκών στις οποίες ζούσε και υπό τον φόβο βεντέτας μεταξύ των οικογενειών των Αθίγγανων, διατάχθηκε η αποστολή του στο νοσοκομείο παίδων «Αγία Σοφία» για ψυχολογική υποστήριξη. Ο 11χρονος μεταφέρθηκε ασυνόδευτος στην Αθήνα και παρέμεινε στο νοσοκομείο ώς τις 30 Αυγούστου οπότε -και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά- έφυγε κρυφά εκεί.
Πηγή: skai.gr