Λευκάδα: Σύλληψη 28χρονου για διακίνηση παιδικής πορνογραφίας

Ο άντρας εντοπίστηκε και ταυτοποιήθηκε, μετά από πολύμηνες έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της παγκόσμιας επιχείρησης για την πάταξη της παιδικής πορνογραφίας, με την κωδική ονομασία «Pacifier».

Σε μία ειδική πλατφόρμα «hidden service» του εν λόγω δικτύου, η οποία κατασχέθηκε από τις αρχές των ΗΠΑ, εντοπίστηκε αποκλειστικά περιεχόμενο με σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων. Κατά τη διάρκεια ψηφιακής ανάλυσης των στοιχείων της υπόθεσης, προέκυψαν ηλεκτρονικά ίχνη και εντός της ελληνικής επικράτειας. Μετά την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών από τον Εισαγγελέα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγε διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων και ταυτοποίησε ηλεκτρονικό ίχνος σε σύνδεση διαδικτύου, που αντιστοιχούσε στον 28χρονο Έλληνα. Κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετέβη στην οικία του 28χρονου και διεξήγαγε έρευνα σε ηλεκτρονικά μέσα του άντρα.

Από την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος που θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση.

Η σχηματισθείσα δικογραφία τακτικής διαδικασίας, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λευκάδος.
Πηγή: skai.gr