Μεθοδεύσεις Μπαλτά καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του ΙΝΕΔΙΒΙΜ

Για απαράδεκτη μεθόδευση παράκαμψης και απαξίωσης καταγγέλλει τον υπουργό Παιδείας ο Σύλλογος Εργαζομένων του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) με αφορμή την Υπουργική Απόφαση για την αντικατάσταση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος.

Σύμφωνα με την καταγγελία του Συλλόγου, με το υπ. αρ. 131114/Γ1/20.8.2015 έγγραφό του το Υπουργείο ζήτησε από το Σύλλογο Εργαζομένων ΙΝΕΔΙΒΙΜ, τον ορισμό εκπροσώπου των εργαζομένων, προκειμένου αυτός να συμπεριληφθεί ως μέλος Δ.Σ, στην υπό έκδοση Υπουργική Απόφαση, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον ιδρυτικό νόμο 4115/2013, Άρθρο 4.

«Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι πριν παρέλθει η ημερομηνία, που το ίδιο το υπουργείο έθεσε στο Σύλλογο Εργαζομένων ΙΝΕΔΙΒΙΜ να πληροφορούμαστε ότι ο υπουργός, προχώρησε τις διαδικασίες έκδοσης απόφασης ορισμού νέου Δ.Σ στο Ίδρυμα. Σε κάθε περίπτωση είναι αναφαίρετο δικαίωμα του Συλλόγου να προτείνει τον εκπρόσωπό του και αυτό θα πράξει μέχρι 31.08.2015». τονίζεται στην καταγγελία.

Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι ανέμεναν, η ίδια σπουδή να επιδειχθεί και για την επίλυση επειγόντων θεμάτων που ανακύπτουν και εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής/ακαδημαϊκής χρονιάς και για τα οποία η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου έχει επανειλημμένως ενημερωθεί, χωρίς να λαμβάνει μέριμνα επ’ αυτών.

Ειδικότερα θέματα που αφορούν στην αντιμετώπιση των αναγκών καθαριότητας των Σχολικών Μονάδων, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στον ευαίσθητο αυτό τομέα, στην ομαλή έναρξη των Φοιτητικών και Σπουδαστικών Εστιών των ΑΕΙ/ΤΕΙ, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στη σίτιση των φοιτητών, στην έγκαιρη λειτουργία των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, των Δ.Ι.ΕΚ., στην ολοκλήρωση καταβολής αμοιβών των 13.000 στελεχών που απασχολούνται στα συγχρηματοδοτούμενα έργα που υλοποιεί το Ίδρυμα και παραμένουν απλήρωτοι από τον Φεβρουάριο, στην ομαλή υλοποίηση του Προγράμματος Erasmus+ 2014-2020 για τον τομέα «Νεολαία», βάσει και των υποχρεώσεων που απορρέουν από τα Συμβόλαια με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να μην απωλέσουν οι νέοι της χώρα μας, μια σημαντική πηγή κοινοτικών κονδυλίων, σε μια τόσο κρίσιμη χρονικά περίοδο κλπ.

Σφοδρή επίθεση στον Αριστείδη Μπαλτά εξαπέλυσε ο βουλευτής επικρατείας και τομεάρχης Παιδείας της Ν.Δ. Θεόδωρος Φόρτσα κης, ο οποίος σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «η επιχειρούμενη αλλαγή των διοικήσεων του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), με στόχο την τοποθέτηση πολιτευτών της συγκυβέρνησης και συγγενών αυτών, καθώς και οι συνεχιζόμενες διαδικασίες για την αντικατάσταση Διευθυντών του Υπουργείου Παιδείας, αποτελούν το αποκορύφωμα της αθλιότητας».
Πηγή: Γιώτα Γκοβόστη