Ύδρα: Ληστεία έδεσαν και χτύπησαν ζευγάρι – Απεβίωσε ο σύζυγος (upd)

Τραγικό τέλος είχε η εισβολή ληστών σε σπίτι στην Ύδρα. Οι δράστες εισέβαλαν το Σάββατο το βράδυ στη μονοκατοικία ενός ζευγαριού στο νησί, έδεσαν και χτύπησαν τους ιδιοκτήτες και άρπαξαν χρήματα και κοσμήματα, αξίας περί των 40.000 ευρώ.

Η 68χρονη σύζυγος κατάφερε να λυθεί και να ειδοποιήσει την αστυνομία, ωστόσο, ο 71 ετών άνδρας της αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη διακομιδή του στο κέντρο υγεία του νησιού.

Τα θύματα ήταν ιδιοκτήτες εστιατορίου στο νησί.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές για την υπόθεση έχουν συλληφθεί 7 Γεωργιανοί , 4 τουλάχιστον εκ των οποίων εργάζονταν στο εστιατόριο του ζεύγους. Οι συλληφθέντες προσπάθησαν να διαφύγουν από το νησί με θαλάσσιο ταξί, το οποίο ωστόσο ακινητοποιήθηκε από σκάφος του λιμενικού. Ήδη ανακρίνονται από κλιμάκιο της ασφάλειας που έχει μεταβεί στο αστυνομικό τμήμα της Ύδρας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι δύο από τους δράστες της ληστείας συνελήφθησαν από δύναμη της αστυνομίας και του λιμενικού στη χερσαία ζώνη του λιμανιού, ενώ οι άλλοι πέντε προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε δύο θαλάσσια ταξί για να διαφύγουν. Δεν τα κατάφεραν καθώς ήδη είχε υπάρξει άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων αλλά και του λιμενικού.

Ωστόσο το ΑΠΕ-ΜΠΕ μεταδίδει, επικαλούμενο πηγές της αστυνομίας, ότι ένα ζευγάρι Γεωργιανών, που πιθανόν είναι συνεργοί των επτά συλληφθέντων και σε αυτούς φέρεται να παρέδωσαν οι δράστες τα κλοπιμαία, κατάφερε να διαφύγει με θαλάσσιο ταξί λίγη ώρα νωρίτερα.

Το συγκεκριμένο ζευγάρι δεν έχει ακόμα εντοπιστεί και αναζητείται.
 

Πηγή: skai.gr - Δημήτρης Καραστεφανής