Κως: Επιβιβάστηκαν στο Ελευθέριος Βενιζέλος οι πρώτοι 321 πρόσφυγες (φωτό -vid)

Τουλάχιστον 321 πρόσφυγες από τη Συρία επιβιβάστηκαν από χθες στη 1:30 τα ξημερώματα στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», που βρίσκεται στο λιμάνι της Κω προκειμένου να φιλοξενήσει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα παράτυπους μετανάστες.

DSC_0316.resized

Εμπλεκόμενοι φορείς για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, σε συνάντηση που πραγματοποίησαν χθες, αποφάσισαν ότι στο πλοίο θα φιλοξενούνται μόνο πρόσφυγες από τη Συρία, ενώ θα παραβρίσκονται στελέχη κυβερνητικών οργανώσεων, δυνάμεις της αστυνομίας αλλά και του λιμενικού που θα διανυκτερεύουν κατά περιόδους στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Οι αρχές φοβούνται για την ύπαρξη συμπλοκών και επεισοδίων μεταξύ μεταναστών διαφορετικών εθνοτήτων, όπως έγινε χθες το μεσημέρι μεταξύ Πακιστανών και Αφγανών.

DSC_0269.resized

Η προσέλευση των προσφύγων στο πλοίο έγινε υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας από την αστυνομία και το λιμενικό. 
Στο πλοίο βρίσκονται 110 άτομα πλήρωμα και αναμένεται να παραμείνει στην περιοχή για περίπου 15 ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο πλοίο πιθανότατα θα αντικατασταθεί στη συνέχεια με άλλο.

DSC_0355.resized



Σημειώνεται ότι στην περιοχή του Χαβάρου στην Κω εντοπίστηκε το Σάββατο το βράδυ πτώμα το οποίο ανήκει σε Σύρο πρόσφυγα.

Tην Κυριακή το μεσημέρι περίπου 50 μετανάστες, κυρίως από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και το Ιράκ πιάστηκαν στα χέρια, έξω από το αστυνομικό τμήμα.




Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ