Απίστευτο: Το τούνελ του 1996 χρησιμοποίησαν οι βαρυποινίτες για απόδραση! (upd)

Απίστευτο κι όμως... ελληνικό. Το τούνελ της μεγάλης απόδρασης του 1996 στις φυλακές Κέρκυρας φέρονται να χρησιμοποίησαν οι 21 βαρυποινίτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων συνελήφθησαν το Σάββατο.

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες το τούνελ δεν είχε αχρηστευτεί, με συνέπεια οι νέοι κρατούμενοι πιθανότατα να περιορίστηκαν σε εργασίες συντήρησης και... επέκτασης. 

Λίγα μόλις εκατοστά από την επιφάνεια του πάρκου, πίσω ακριβώς από τις φυλακές, έγιναν αντιληπτοί οι... άοκνοι επίδοξοι δραπέτες, οι οποίοι φάίνεται ότι έσκαβαν πάνω από 2 μήνες καταφέρνοντας (;) να μην γίνουν αντιληπτοί από τους φύλακες του σωφρονιστικού ιδρύματος, μολονότι, όπως αποδείχθηκε από τη σημερινή έρευνα, έσκαβαν και έκρυβαν τα χώματα κάτω από τα κρεβάτια 5 κελιών του ισογείου. Στο δε έκτο κελί βρισκόταν η.... οπή προς το τούνελ της (παρολίγον) ελευθερίας.

Ποιος τους έκοψε τον δρόμο; Ένας.... σκύλος, ο οποίος προφανώς άκουσε τους υπόγειους θορύβους και παραμένοντας επίμονα στο σημείο τράβηξε την προσοχή του ιδιοκτήτη του που ενημέρωσε την αστυνομία. 

Στο τούνελ, το οποίο έχει αρκετά μεγάλη απόσταση, βρέθηκαν ανεμιστήρες και υποστυλώσεις... Στις φυλακές Κέρκυρας πραγματοποιείται έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι επίδοξοι δραπέτες έκρυψαν κάπου όπλα. Επικεφαλής τους, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι γνωστός βαρυποινίτης από την Λάρισα. 

Όπως αναφέρει το corfupress.com, 19 χρόνια πριν, στην Κέρκυρα είχε καταγραφεί η μεγαλύτερη απόδραση των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα μας, όταν πάνω από 120 κρατούμενοι είχαν διαφύγει μετά από εξέγερση που διήρκεσε δύο εβδομάδες.
Πηγή: skai.gr