Κλείσιμο

Ολοκλήρωσε και δεν ανανεώνει τη θητεία του ο Πρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ

O πρόεδρος της Ελληνικής Σταστιτικής Αρχής, Ανδρέας Γεωργίου, δήλωσε σήμερα ότι δεν θα επιδιώξει την ανανέωση της θητείας του.

Στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο κύριος Γεωργίου αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η πενταετής θητεία του Προέδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ ολοκληρώνεται «από προσωπική επιλογή» και υπογραμμίζεται ότι «εν μέσω μιας από τις δυσκολότερες περιόδους για τη Ελλάδα, εκπονήθηκε σημαντικό έργο το οποίο μένει ως παρακαταθήκη για τους επόμενους». 

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση ΕΔΩ

«Έχω ενημερώσει τον υπουργό Οικονομικών σχετικά με την απόφασή μου να μην αποδεχθώ την παράταση της θητείας μου… που λήγει σήμερα» δήλωσε σχετικά στο πρακτορείο Reuters ο επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Με απόφαση του τότε υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ημερομηνίας 2 Ιουνίου 2015 είχε προηγουμένως ανακοινωθεί η προκήρυξη της θέσης του προέδρου της ΕΛ. ΣΤΑΤ., με ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση της.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο πρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ. επιλέγεται από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, με εισήγηση του Υπουργού Οικονομικών, ύστερα από δημόσια προκήρυξη, με πλειοψηφία τεσσάρων πέμπτων των μελών της.

Πηγή: skai.gr