Νέα στοιχεία για την υπόθεση του Noor 1 και των δυο τόνων ηρωίνης

Τα ονόματα δυο τουλάχιστον ατόμων που εμπλέκονται στη μεταφορά δυο τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1» φέρεται να έδωσε στις Αρχές, λίγο πριν πεθάνει, ο τούρκος πλοίαρχος που έφερε το σκάφος από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην Ελλάδα πριν από ένα χρόνο.

Ερωτήματα προκαλούν όμως οι συνθήκες υπό τις οποίες πέθανε ο 41χρονος, σύμφωνα με την εφημερίδα. Ο πρόσφατος θάνατος του Σερχάν Μπασκάλ, στα σκαλιά του Ερυθρού Σταυρού, ήταν ο δεύτερος ατόμου που είχε εμπλοκή στην συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς είχε προηγηθεί – πριν από τρεις μήνες – η δολοφονία του καταζητούμενου ιρανού Αχμέντ Σαχίντ σε κακόφημο ξενοδοχείο της Κωνσταντινούπολης.

Ο Μπασκάλ, διαισθανόμενος ότι θα πεθάνει, έδωσε τα ονόματα δυο Ελλήνων που εμπλέκονται στην υπόθεση σε σωφρονιστικό υπάλληλο, ο οποίος είναι διατεθειμένος να καταθέσει.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, καταγράφηκε να φεύγει από τις Φυλακές Κορυδαλλού όπου ήταν προφυλακισμένος με συμπτώματα δύσπνοιας, στις 18:00 το απόγευμα, αλλά φτάνει στα σκαλιά του Ερυθρού Σταυρού όπου και καταλήγει στις 21:00 το βράδυ.

Η εν λόγω καθυστέρηση γεννά ερωτήματα για το τι μεσολάβησε. Την απάντηση για τα αίτημα του θανάτου του 41χρονου θα δώσει η ιατροδικαστική έρευνα που θα εκδοθεί εντός των επόμενων 20 ημερών.

Ο Τούρκος έπασχε από αμυοτροφική πλάγια σκλήρυνση κατά πλάκας και όπως του είχαν πει προ διετίας οι γιατροί, είχε πέντε χρόνια ζωής.
Πηγή: skai.gr