Κλείσιμο

Καίγονται σπίτια στη Νεάπολη Λακωνίας - Εκκενώθηκαν τέσσερις οικισμοί

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η μεγάλη πυρκαγιά - που ξέσπασε λίγο πριν από τις 4 τα ξημερώματα, κοντά στα χωριά Φαρακλό και Λάχι στη Νεάπολη Λακωνίας. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, έχουν καεί δυο αγροικίες, ενώ οι παράγοντες της αυτοδιοίκησης περιγράφουν την κατάσταση ως πολύ δύσκολη. Το πύρινο μέτωπο έχει πλευρίσει από τα ανατολικά την Νεάπολη, ενώ μπήκε μέσα στο χωριό Άγιος Νικόλαος κι έφτασε έως τη θάλασσα, όπου ακόμα και με καΐκια απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι για να σωθούν.

Η πυρκαγιά στη Λακωνία έχει προκαλέσει ζημιές σε τέσσερις αγροικίες, δεν είναι υπό έλεγχο, και στην περιοχή ενεργούν δύο ελικόπτερα και επτά αεροσκάφη.

Αυτή τη στιγμή οι φλόγες έχουν φτάσει στις παρυφές της Νεάπολης και τα πρώτα σπίτια της περιοχής έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Η κυκλοφορία από και προς τη Νεάπολη έχει διακοπεί, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καεί και καταστήματα μέσα στην πόλη.

Εν τω μεταξύ, πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα νεκρό τουρίστα, Έλληνα υπήκοο, κάτοικο Βελγίου, ο οποίος διεκομίσθη νωρίτερα στο κέντρο υγείας με αναπνευστικά προβλήματα και στηθάγχη και λίγο αργότερα κατέληξε, παρά τις προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού να τον κρατήσουν στη ζωή. Ο θάνατος του άτυχου ανθρώπου αποδίδεται, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, σε έμφραγμα, ωστόσο εξετάζεται από τις αρχές το ενδεχόμενο να κατέληξε εξαιτίας του πυκνού καπνού.

Το κέντρο υγείας της Νεάπολης έχει εκκενωθεί και οι γιατροί έχουν μεταφερθεί στο τοπικό γηροκομείο, προκειμένου να παράσχουν τις υπηρεσίες τους σε όποιον χρειαστεί, ενώ σε ετοιμότητα είναι τα νοσοκομεία του Μολάου και της Σπάρτης.

Έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Λάχι, Φαρακλό, Άγιος Νικόλαος και Παραδεισι, καθώς και μια παιδική κατασκήνωση στο Λάχι. Ο δήμαρχος Μονεμβασιάς Ηρακλής Τριχείλης τόνισε ότι τα παιδιά βρίσκονται σε ασφαλές σημείο. Η φωτιά αυτή τη στιγμή βρίσκεται κοντά στο νεκροταφείο της Νεάπολης.

Στη Λακωνία κατευθύνεται ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, για να συντονίσει το έργο πυρόσβεσης, με εντολή του πρωθυπουργού.


Φωτό flynews.gr

Στην κατάσβεση της φωτιάς παίρνουν μέρος 7 Καναντέρ και 2 ελικόπτερα,120 πυροσβέστες, 35 πυροσβεστικά οχήματα ενώ αποστέλλονται άλλα 15 από τις γύρω περιοχές.

Ο υπεύθυνος Τύπου της πυροσβεστικής Νίκος Τσόγκας έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ για δύσκολη κατάσταση όχι μόνο λόγω της έντασης του ανέμου, αλλά και λόγω της εναλλαγής της διεύθυνσης του ανέμου.

Αίτημα της Ελλάδας προς Γαλλία και Ιταλία για αποστολή εναέριων μέσων πυρόσβεσης.


Φωτό Facebook - Humble Lore 


Φωτό Facebook - Humble Lore 


Φωτό flynews.gr

<p><a href="http://civilprotection.gr/sites/default/gscp_uploads/150718.gif">Download Original</a></p>


Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ