Βερναρδάκης: Να ελέγξουμε την πληροφόρηση από τα ιδιωτικά ΜΜΕ

Μια οργουελική Ελλάδα με έλεγχο των μέσων ενημέρωσης, κατάργηση της ελευθερίας της έκφρασης και, φυσικά, κάθε εξωτερικής κριτικής στην κυβέρνηση, ονειρεύονται οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, γενικός γραμματέας του συντονισμού του κυβερνητικού έργου, πρώην επικεφαλής της δημοσκοπικής εταιρείας VPRC και στενότατος συνεργάτης του πρωθυπουργού, χαρακτηρίζει «σημαντικό» τον έλεγχο της πληροφόρησης από τα ιδιωτικά ΜΜΕ, σε πρόσφατη ανάρτησή του στην προσωπική σελίδα στο Facebook.

Το σχόλιο του κ. Βερναρδάκη «κλείνει» μια εκτενή ανάρτηση στην οποία υπογραμμίζεται η ανάγκη επανίδρυσης και ελέγχου των εργατικών συνδικάτων.

Η «καθεστωτική» τοποθέτηση του Χριστόφορου Βερναρδάκη έρχεται σε συνέχεια της ήδη προκλητικής συμπεριφοράς στελεχών, αλλά ακόμη και υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, σε βάρος δημοσιογράφων και ιδιωτικών ΜΜΕ.

Μοιραία αναρωτιέται κανείς ποιο θα είναι το επόμενο βήμα μιας κυβέρνησης που, απ’ τους πρώτους κιόλας μήνες ανάληψης των καθηκόντων της, δείχνει τέτοια αδιαφορία για βασικές, από χρόνια κεκτημένες, ελευθερίες.

Ποιο θα είναι άραγε το επόμενο βήμα? 




Πηγή: skai.gr