Κλείσιμο

Νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου η Βασιλική Θάνου

Το υπουργικό συμβούλιο δεν επέλεξε ανώτατους δικαστές για την προεδρία του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου παρά το γεγονός ότι αύριο Τρίτη λήγουν οι θητείες και των προέδρων αυτών των ανωτάτων δικαστηρίων με τη συνταξιοδότηση του Προέδρου του ΣτΕ Σωτήρη Ρίζου και του Νίκου Αγγελάρα από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Η επιλογή της Βασιλικής Θάνου για την προεδρία του ΑΠ και μάλιστα πριν λήξει η θητεία του σημερινού προέδρου Αθανάσιου Κουτρομάνου, έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, προκειμένου να μην είναι ακέφαλο το ανώτατο δικαστήριο ενόψει και του δημοψηφίσματος της επομένης Κυριακής.
Πάντως η επιλεγείσα νέα πρόεδρος του ΑΠ, γνωστή συνδικαλίστρια και Πρόεδρος της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων, κατείχε χαμηλή θέση στη δικαστική επετηρίδα και για την επιλογή της παραλείφθηκαν άλλοι ανώτατοι δικαστικοί.

Να σημειωθεί, ότι τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις είχαν σεβαστεί τη δικαστική επετηρίδα αφήνοντας πίσω επιλογές παλαιότερων ετών που είχαν στιγματιστεί με παραλείψεις ικανών δικαστικών λειτουργών στο όνομα κομματικών επιλογών.
Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου