Αναβλήθηκε η συνάντηση Σπίρτζη με ΟΣΥΠΑ

Δε θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση μεταξύ της ομοσπονδίας εργαζομένων πολιτικής αεροπορίας και του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη, προκειμένου να συζητηθεί το ενδεχόμενο αναστολής της 48ωρης απεργίας που έχει προγραμματίσει η ΟΣΥΠΑ την Κυριακή, 31 Μαϊου και τη Δευτέρα, 1 Ιουνίου.

Ο λόγος αναβολής της συνάντησης σύμφωνα με την ΟΣΥΠΑ, οφείλεται στην συμπεριφορά του κ. Σπίρτζη, ο οποίος χαρακτήρισε τους επικεφαλής της ομοσπονδίας, «κινδυνολόγους».

Η ΟΣΥΠΑ ζητά τώρα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη, προκειμένου να βρεθεί κοινός τόπος στα αιτήματά τους. Αν και δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα, δεν αποκλείεται η συνάντηση που ζητά η ΟΣΥΠΑ με τον κ. Σταθάκη να πραγματοποιηθεί τα επόμενα 24ωρα.

Η ΟΣΥΠΑ υποστηρίζει ότι τα συστήματα αεροναυτιλίας βρίσκονται σε κατάσταση απαξίωσης λόγω της έλλειψης επενδύσεων, επισημαίνοντας ότι εγείρονται ζητήματα ασφαλείας στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας. Αντίθετα, ο κ. Σπίρτζης, αν και αναγνωρίζει ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι κατάλληλες επενδύσεις τα τελευταία έτη, τονίζει ότι δεν υπάρχει θέμα ασφαλείας των πτήσεων κατά τη διάρκεια της απεργίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΣΥΠΑ, Βασίλη Αλεβιζόπουλο, στους εργαζόμενους οφείλονται δεδουλευμένα από υπερωρίες ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ οι ελλείψεις σε προσωπικό ανέρχονται σε ποσοστό 45%.

Πάντως, οι εργαζόμενοι στην ομοσπονδία υπαλλήλων πολιτικής αεροπορίας σημειώνουν πως η αλλαγή της διοίκησης δεν αποτελεί ένα από τα βασικά τους αιτήματα, αντίθετα με τις δηλώσεις του κ. Σπίρτζη. Άλλωστε, τόσο ο διοικητής της ΥΠΑ όσο και ο υποδιοικητής έχουν υποβάλλει τις παραιτήσεις τους από τις 19 Μαΐου.

Εάν πραγματοποιηθεί τελικά η κινητοποίηση της ΟΣΥΠΑ, ενδέχεται να παρουσιαστούν μικρά προβλήματα με την εξυπηρέτηση των πτήσεων σε ορισμένα περιφερειακά αεροδρόμια.
Πηγή: Αχιλλέας Τόπας