Εκατοντάδες μετανάστες στη Μυτιλήνη – Κραυγή αγωνίας από το νησί για την κατάσταση

Σε κατάσταση ασφυξίας είναι από την Πέμπτη το πρωί ο περίφραχτος χώρος του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης όπου καταφθάνουν καθημερινά από τα παράλια της Τουρκίας τα καραβάνια των μεταναστών.

Στο νησί βρίσκονται περίπου 1.500 μετανάστες, ανάμεσα τους ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά. Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με το lesvosnews.gr, ότι το Κέντρο Υποδοχής στη Μόρια που μπορεί να φιλοξενεί 800 άτομα είναι ασφυκτικά γεμάτο, με 550 ανθρώπους να κοιμούνται το βράδυ σε παραπήγματα στο λιμάνι του νησιού.

Στο νησί βρίσκεται από την Πέμπτη η αρμόδια για την Μετανάστευση αναπληρώτρια υπουργός Τασία Χριστοδουλοπούλου η οποία σε λίγο αναμένεται να προεδρεύσει σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Αντικείμενο της σύσκεψης θα είναι η διαχείριση των μεταναστών που φθάνουν στο νησί.

Από την πλευρά τους
, τουριστικοί πράκτορες προειδοποιούν πως αν δεν βρεθεί λύση με τους μετανάστες, δε θα στέλνουν αλλά κρουαζιερόπλοια στο νησί, ενώ οι πολίτες και ο εμπορικός κόσμος της Μυτιλήνης ζητούν από την κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύσεις στο οξύ πρόβλημα. 
Πηγή: skai.gr