Κλείσιμο

Έξι εγκαυματίες, τρεις σοβαρά, από τη φωτιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου (upd)

Έξι εγκαυματίες, τρεις σε σοβαρή κατάσταση, είναι ο νεότερος -επίσημος- απολογισμός της πυρκαγιάς που ξέσπασε το πρωί στα διυλιστήρια των Ελληνικών Πετρελαίων στον Ασπρόπυργο και πλέον έχει κατασβεστεί.

Ειδικότερα, τρεις νοσηλεύονται στο Θριάσιο Νοσοκομείο, εκ των οποίων οι δύο διασωληνωμένοι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, καθώς ο ένας (31 ετών), φέρει 70% εγκαύματα και ο δευτερος (43 ετών) εισπνευστικό έγκαυμα. Ο τρίτος (29 ετών) φέρει εγκαύματα στα χέρια και η καταστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.

Άλλοι τρεις νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο «Αττικό», με εγκαύματα και ανεπνευστική ανεπάρκεια. Οι δύο εξ αυτών -ο ένας με 60-70% εγκαύματα β΄βαθμού και ο άλλος με αναπνευστική ανεπάρκεια- αναμένεται να μεταφερθούν στη Μονάδα Εγκαυμάτων του νοσοκομείου «Γ.Γεννηματάς». Ο τρίτος, με μεσαίας βαρύτητας εγκαύματα, νοσηλεύεται σε Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Αττικό».

Σημειώνεται ότι οι τέσσερις τραυματίες είναι εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ και οι δύο εργαζόμενοι εργολαβικής εταιρείας που είχε αναλάβει τις εργασίες συντήρησης.

Κατά τις εργασίες συντήρησης η φωτιά ξέσπασε σε μια παλιά μονάδα και επεκτάθηκε πολύ γρήγορα σε ξερά χόρτα στον περιβάλλοντα χώρο. Η πυροσβεστική διενεργεί προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς. 

Η πυροσβεστική αυτή την ώρα προσπαθεί να περιορίσει τις μεγάλες θερμοκρασίες που έχουν αναπτυχθεί. 

Σύμφωνα με τη διοίκηση των ΕΛΠΕ, ενεργοποιήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας
Ακροατές του ΣΚΑΪ έκαναν νωρίτερα λόγο για εκρήξεις στην περιοχή λόγω της φωτιάς. 

Η ανακοίνωση των ΕΛΠΕ

«Σήμερα, ώρα 08:20, υπήρξε περιστατικό ανάφλεξης σε μονάδα των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου Ασπροπύργου, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης από έμπειρη ελληνική εργολαβική εταιρεία. Διεκομίσθησαν σε νοσοκομεία της περιοχής έξι τραυματίες. Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις υπηρεσίες πυρόσβεσης του διυλιστηρίου, ενώ ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, όπως προβλέπεται από τις σχετικές διαδικασίες».
Πηγή: skai.gr