Νέα σύλληψη για τα εξοπλιστικά

Δεν έχουν τελειωμό οι παράνομες πληρωμές σε εξοπλιστικά προγράμματα που έτρεξαν τη δεκαετία του 2000.

Ένας ακόμα κατηγορούμενος συνελήφθη για διακίνηση μίζας κατά την προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων. Συγκεκριμένα για «μίζα» 3.000.000 ευρώ οδηγείται ενώπιον των δικαστικών αρχών πρώην στρατιωτικός και συνεργάτης του ήδη κατηγορούμενου επιχειρηματία Παναγιώτη Ευσταθίου, εκπροσώπου των εταιριών στην χώρα μας Rheinmetall και Atlas, ο οποίος συνελήφθη ύστερα από την έκδοση εντάλματος σε βάρος του από τον ανακριτή διαφθοράς Γαβριηλ Μαλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δικαστικές αρχές εντόπισαν εμβάσματα από το 2003 έως 2011 (ακόμα και όταν ήταν εν ενεργεία δηλαδή μέχρι το 2007) συνολικού ύψους 3.000.000 ευρώ. Τα εμβάσματα βρέθηκαν μέσω τραπεζικού λογαριασμού του Ευσταθίου από στοιχεία που ήρθαν μετά από αίτημα δικαστικής συνδρομής από την Ελβετία και αφορούν σύμβαση του 2003 για την προμήθεια των αρμάτων μάχης Λέοπαρντ.

Συγκεκριμένα αφορούν έργο που είχε αναλάβει η Rheinmetall ως υπεργολάβος συνολικού ύψους 120.000.000 ευρώ για το σύστημα διεύθυνσης πυρός και διοίκησης και ελέγχου των Λέοπαρντ.

Μόνο για αυτή την υπεργολαβία,σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία έχουν συλλέξει δικαστικές, η «μίζα» ήταν 6.000.000 ευρώ.
Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου