Από 11 Μαΐου αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για τα «βραχιολάκια»

Από τις 11 Μαΐου θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για κρατούμενους που δικαιούνται να χρησιμοποιήσουν το «βραχιολάκι» ώστε να μετατρέψουν την ποινή κράτησής τους σε κατ' οίκον περιορισμό, όπως δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

«Έχει γίνει ο διαγωνισμός, υπεγράφη η σύμβαση με την εταιρεία, η οποία αναλαμβάνει την υπηρεσία της παροχής του ‘βραχιολιού’ και από 11 Μαΐου θα αρχίσουν οι υποβολές αιτήσεων των χρηστών που θα το χρησιμοποιήσουν», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ο κ. Παρασκευόπουλος.

Αν ένας κρατούμενος δεν δεχθεί το «βραχιολάκι», τότε «το μέτρο της αλλαγής του τρόπου έκτισης, σε κατ' οίκον έκτιση, δεν θα προχωρήσει», επισήμανε.

Προσέθεσε πως οι δημόσιες υπηρεσίες είναι «απολύτως έτοιμες» για την εφαρμογή του νέου μοντέλου, με τους δικαστές να έχουν ήδη περάσει την απαραίτητη εκπαίδευση.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις για τη διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό, ο κ. Παρασκευόπουλος έκανε λόγο για «επιλογή ανάγκης», καθώς μέχρι στιγμής, όπως είπε, «δεν είχαμε αντιμετωπίσει ξανά δίκες-μαμούθ με πλήθος δημοσιογράφων και δικηγόρων και 70 κατηγορούμενους».

Προκειμένου να βρεθεί μια διέξοδος, ο υπουργός σημείωσε πως «αν φανεί ότι η δική δεν μπορεί να διεξαχθεί, θα το κρίνει η έδρα και θα αναβάλει για να προετοιμαστεί ένας άλλος χώρος».
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ