«Όμηροι» στην Ελβετία 46 μαθητές λυκείου

Μία ημέρα νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία επιστρέφουν από την εκδρομή τους στην Ελβετία οι 46 μαθητές και οι 4 καθηγητές της Β' τάξης του 3ου Λυκείου Άρτας, καθώς εξαπατήθηκαν από ταξιδιωτικό γραφείο που διοργάνωσε την εκδρομή.

«Τα παιδιά επιστρέφουν, είναι ασφαλή, βρίσκονται καθοδόν προς την Ανκόνα και αύριο θα είναι στην Άρτα», δήλωσε ο διευθυντής του σχολείου κ. Βαγγέλης Καραμπάς.

Σύμφωνα με τον διευθυντή, το τουριστικό πρακτορείο που είχε αναλάβει τη διοργάνωση της εκδρομής δεν είχε κλείσει τα εισιτήρια της επιστροφής από την Ανκόνα και δεν είχαν γίνει κρατήσεις στο πλοίο και εν συνεχεία αποκαλύφθηκε ότι, αν και το σχολείο είχε καταβάλλει το ποσό κανονικά στο ταξιδιωτικό πρακτορείο που έκανε τις κρατήσεις, τα χρήματα δεν είχαν καταβληθεί για τα ξενοδοχεία και το φαγητό. Εντούτοις οι μαθητές έμειναν κανονικά στο ξενοδοχείο και γευμάτισαν.

Ο κ. Καραμπάς επισήμανε ότι «Το πρόβλημα τώρα είναι δικό μας, δηλαδή πως θα πληρωθούν όλα αυτά».

Το γεγονός ότι δεν υπήρχαν οι κρατήσεις επιστροφής για την Παρασκευή, αλλά και ούτε διαθέσιμες θέσεις ή καμπίνες στο πλοίο, ανάγκασε το σχολείο να τελειώσει την εκδρομή μία μέρα νωρίτερα. Όπως είπε ο κ. Καραμπάς, οι μαθητές το βράδυ της Τετάρτης διανυκτέρευσαν σε μία μικρή πόλη στα σύνορα Ελβετίας-Γαλλίας, ενώ σήμερα, Πέμπτη, αναμένεται να ταξιδέψουν από την Ανκόνα για την Ηγουμενίτσα με τελικό προορισμό την Άρτα.

Ο αντιπρόσωπος του ταξιδιωτικού γραφείου, παραμένει άφαντος.

Πηγή: skai.gr