Μήνυμα για τα θύματα της 17Ν έστειλε η αμερικανική πρεσβεία

Ένα ηχηρό μήνυμα για τα θύματα των τρομοκρατών της «17 Νοέμβρη» έστειλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, μέσω του πρέσβη Ντείβιντ Πιρς, την ώρα που η Βουλή συνεδρίαζε για το νομοσχέδιο Παρασκευόπουλου για, μεταξύ άλλων, κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας.

Σε ανάρτηση στο Facebook, η αμερικανική πρεσβεία αναφέρει στα αγγλικά: «Στη μνήμη των πεσόντων μας - Ο πλοίαρχος Ουίλιαμ Έντουαντ Νορντίν, του Ναυτικού των ΗΠΑ, υπηρετούσε ως στρατιωτικός ακόλουθος στην αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα όταν δολοφονήθηκε στις 28 Ιουνίου 1988 από την τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη».

Αναφερόμενη εμμέσως στο ενδεχόμενο αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού, η πρεσβεία σημειώνει ότι καταδικάστηκε και για τη δολοφονία του πλοιάρχου Νορντιν, όπως και για την δολοφονία στις 13 Μαρτίου 1991 του αμερικανού υπαξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας Ρόναλντ Στιούαρτ, αλλά και για επιθέσεις που κατέληξαν στο θάνατο ακόμα οκτώ ανθρώπων.

Ο σύνδεσμος για το μήνυμα αναρτήθηκε και στο Twitter, όπου μάλιστα κοινοποιείται (με το σύμβολο @) στους λογαριασμούς του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του Πάνου Καμμένου και του ΣΥΡΙΖΑ.


Πηγή: skai.gr