Κλείσιμο

Μόνο για τις δύο αρχιτεκτονικές σχολές ισχύει η απόφαση του ΣτΕ

Η απόφαση του ΣτΕ αφορά μόνο τις δύο Αρχιτεκτονικές Σχολές που κατέθεσαν την προσφυγή, διευκρινίζει το Υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του.

Σχετικά με τις μετεγγραφές που έχουν γίνει στα υπόλοιπα τμήματα, δεν τίθεται κανένα θέμα αναστάτωσης των φοιτητών που έχουν ήδη πάρει μετεγγραφή.

Για τους 150 περίπου φοιτητές των Αρχιτεκτονικών Σχολών του ΕΜΠ και του ΑΠΘ που δεν θα πάρουν μετεγγραφή, το υπουργείο Παιδείας θα μελετήσει όλα τα νομικά περιθώρια προκειμένου να τους καλύψει.

Μετά το Πάσχα θα κατατεθεί νέο νομοσχέδιο για την εξομάλυνση του προβλήματος που έχει προκύψει με τις μετεγγραφές στα πανεπιστήμια, μετά και την απόφαση του ΣτΕ, όπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς.

Ο υπουργός αναγνώρισε το πρόβλημα υπερπληθυσμού που προκλήθηκε από το κύμα μετεγγραφών στις δύο πανεπιστημιακές σχολές, σχολιάζοντας ότι προήλθε από «απαράδεκτες υποσχέσεις, που στηρίχθηκαν σε ψηφοθηρικούς σκοπούς, με αποτέλεσμα να γεμίσουν τα κεντρικά και να αδειάσουν τα περιφερειακά πανεπιστήμια».

Ο κ. Μπαλτάς εξέφρασε την ελπίδα ότι «τα πανεπιστήμια θα τηρήσουν τις μετεγγραφές που έχουν κάνει, αφού έχουν ήδη κάνει τις εγγραφές των φοιτητών».

«Για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, το υπουργείο έχει προετοιμαστεί για λιγότερες μετεγγραφές, όμως ζητάμε από τα Πανεπιστήμια να κάνουν δεκτές τις μεταγραφές τις φετινές» επανέλαβε ο υπουργός.
Πηγή: skai.gr