Συνελήφθη στο Χαϊδάρι η Βίκυ Σταμάτη (Google street view)

Συνελήφθη την Παρασκευή το πρωί η Βίκυ Σταμάτη, η οποία τα ξημερώματα της Πέμπτης είχε αποδράσει από το Δρομοκαΐτειο, όπου κρατούνταν νοσηλευόμενη. Εντοπίστηκε στο Χαϊδάρι, σε παγκάκι μπροστά στην εκκλησία της Παναγίτσας, σε σχετικά μικρή απόσταση από το Δρομοκαΐτειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου εντοπίστηκε μετά από τηλέφωνο αγνώστου στον συνήγορό της, Φραγκίσκο Ραγκούση. Ο άγνωστος φέρεται να αποκάλυψε στον κ. Ραγκούση το σημείο όπου βρισκόταν η καταζητούμενη και πως ήθελε να παραδοθεί.

Στη συνέχεια, ο δικηγόρος κάλεσε την εισαγγελία και οργανώθηκε η αστυνομική επιχείρηση. Στο σημείο της σύλληψης ήταν παρόντες ο κ. Ραγκούσης αλλά και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Ισίδωρος Ντογιάκος, ο οποίος έχει διατάξει τη διενέργεια έρευνας για την απόδραση.

Οδηγείται στη ΓΑΔΑ, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να γίνει η κατάθεσή της στην Αστυνομία. Είτε σήμερα είτε αύριο θα οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα, όπου θα της απαγγελθεί κατηγορία για απόδραση κρατουμένου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την απόδρασή της η κ. Σταμάτη περπάτησε για πολλές ώρες, λέγοντας συνεχώς ότι θέλει να πάει στο παιδί της. Τελικά κατέληξε στην εκκλησία της Παναγίτσας και κοιμήθηκε στο χώρο.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους της, η κ. Σταμάτη είναι ένα ψυχολογικό ράκος.

Οι έρευνες πλέον επικεντρώνονται στα πρόσωπα που πιστεύεται πως τη βοήθησαν να αποδράσει, καθώς το λουκέτο της μπαλκονόπορτας του ισόγειου δωματίου της βρέθηκε ανοιχτό, αλλά όχι παραβιασμένο.

Πηγή: skai.gr - Δημήτρης Δαμιανός