«Προβληματική η δική της ΧΑ στον Κορυδαλλό αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση»

Προβληματική χαρακτήρισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, τη διεξαγωγή της δίκης των μελών της Χρυσής Αυγής σε αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, παραδεχόμενος ότι ο χώρος δεν είναι κατάλληλος αλλά επειδή δεν υπάρχει και εναλλακτική λύση, εμφάνισε ως μόνη πιθανή λύση τυχόν αναβολή της δίκης από το δικαστήριο.

Απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλικής Κατριβάνου, ο κ. Παρασκευόπουλος παραδέχτηκε ότι πράγματι « έχει προβλήματα ο χώρος Κορυδαλλού αλλά η αλλαγή της αίθουσας δεν είναι δυνατή» όπως είπε.

Ωστόσο στην επιμονή της βουλευτού ότι «η δίκη της Χρυσής Αυγής είναι εμβληματική και ιστορικής σημασίας και πρέπει να διασφαλιστεί η διεξαγωγή της με τον καλύτερο τρόπο» ώστε να είναι προσβάσιμη σε κάθε ενδιαφερόμενο, ο Υπουργός ως μόνη διέξοδο στο χωροταξικό πρόβλημα που παρουσιάζεται θα μπορούσε να είναι «την πρώτη μέρα της δίκης, στην αρχή της δίκης, να τεθεί το θέμα ενώπιον του δικαστηρίου και οπότε το δικαστήριο θα έχει την αρμοδιότητα να αναβάλει τη δίκη προκειμένου να βρεθεί μια άλλη λύση, που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει».
Πηγή: skai.gr-Πηνελόπη Γκάλιου