Κατάθεση Διώτη για Παπακωνσταντίνου - δεν απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις

To δικαστήριο τελικά έκρινε ότι ο Ιωάννης Διώτης  πρέπει να εξεταστεί με την προϋπόθεση ότι αν κρίνει ο ίδιος να μην απαντά, αν οι απαντήσεις του μπορεί να τον επιβαρύνουν ως κατηγορούμενο στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο Ιωάννης Διώτης ανέφερε ότι δεν είχε ενημέρωση από τον προκάτοχό του για τη λίστα και ότι δεν του παρέδωσε κάτι σχετικό.

Ο κ. Ιωάννης Διώτης αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις του Προέδρου αλλά και της Εισαγγελέως  για θέματα που αφορούν τη θητεία του στο ΣΔΟΕ και κατ επέκταση την θέση του ως κατηγορουμένου στην υπόθεση.

Εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου: Είχατε πάρει λίστες για έλεγχο;
Διώτης: Είχα λάβει από τον κ. Βενιζέλο και ενδεχομένως από τον κ. Παπακωνστντίνου. Ειδικότερα μία λίστα με εμβάσματα του 2009 με περίπου 700 ονόματα αλλά και άλλες. Και μάλιστα να τις χειριστώ όχι ως λίστα για να μην υπάρξουν προβλήματα με τα προσωπικά δεδομένα, σύμφωνα με συγκεκριμένη εντολή του κ. Βενιζέλου.
Εισαγγελέας: Ξέρατε αν είχαν μεσολαβήσει μυστικές υπηρεσίες για να φθάσει εδώ η λίστα;
Διώτης: Ναι είχα τέτοιες πληροφορίες και μου το είχε επιβεβαιώσει ο τότε διοικητής της ΕΥΠ κ. Μπίκας.

Ο κ. Διώτης ανέφερε επιπλέον ότι έδωσε εντολή για σε βάθος έλεγχο όλων των εμβασμάτων από το 2000 ως  2012 όχι μόνο στα πιστωτικά ιδρύματα της Ελλάδος και σε πιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού για μεγάλες καταθέσεις. Τέθηκε, όπως είπε, το χρονικό αυτό διάστημα για να περιληφθούν και τα εμβάσματα της εποχής Χρηματιστηρίου αλλά και όσα έγιναν κατά την κρίση.

Εισαγγελέας Γιώργος Μπόμπολης: Ξέρετε πόσα ήταν τα αρχεία της λίστας;
Διώτης: Γνώριζα για τα 2059 στη συνέχεια όλοι μάθαμε για τα 2062.

Πηγή: skai.gr-Ιωάννα Μάνδρου