Ο Διώτης αρνείται να καταθέσει ως μάρτυρας στη δίκη Παπακωνσταντίνου

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης, ο οποίος είχε κληθεί σήμερα να καταθέσει στο ειδικό δικαστήριο, ως μάρτυρας στη δίκη Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ, προέβαλε νομικούς λόγους υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να καταθέσει γιατί είναι κατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Η εισαγγελέας της έδρας, Ξένη Δημητρίου δεν δέχτηκε τα επιχειρήματά του και πρότεινε να εξεταστεί ενώ το δικαστήριο διέκοψε για να αποφασίσει.

 Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ και γνωστός εισαγγελέας Ιωάννης Διώτης, αν και κατηγορούμενος για τους χειρισμούς του στη λίστα Λαγκάρντ, κλήθηκε σε κατάθεση σήμερα και ως μάρτυρας στη δίκη του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου μετά από αίτημα που είχε υποβάλει στο δικαστήριο η Εισαγγελέας της έδρας Ξένη Δημητρίου.

Η Εισαγγελέας του δικαστηρίου κυρία Ξένη Δημητρίου πρότεινε στο δικαστήριο να δοθούν στο δικαστήριο πλήρη στοιχεία για τους ελέγχους σε όλες τις λίστες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή ( Λαγκάρντ, Λουξεμβούργο και λοιπές) και το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφανθεί.

Ο Ιωάννης Διώτης δήλωσε στο δικαστήριο, ότι δεν μπορεί να καταθέσει στη δίκη, γιατί είναι κατηγορούμενος. Και να δικαιολογήσει τη θέση του ανέφερε συγκεκριμένα, ότι έχει παραπεμφθεί σε δίκη για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και για τους χειρισμούς του στην υπόθεση για το αδίκημα της απιστίας, ενώ είχε αρχικά αντιμετωπίσει και κατηγορία για νόθευση η οποία πλέον δεν τον βαρύνει.

Πρόσθεσε μάλιστα, ότι αν δεν ήταν διαδικαστικό το θέμα - δηλαδή αυτός μη πολιτικό πρόσωπο και ο Γ. Παπακωνσταντίνου πρώην υπουργός- θα ήταν κατηγορούμενος στην ίδια δίκη και δεν θα ήταν δυνατό να είναι ταυτόχρονα μάρτυρας και κατηγορούμενος.

Η εισαγγελέας του δικαστηρίου κα. Δημητρίου απέρριψε τις αιτιάσεις του Ιωάννη Διώτη προτείνοντας να καταθέσει και να κρίνει ο ίδιος σε τί μπορεί να απαντήσει και σε τι όχι.
Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου συντάχθηκε με την θέση του Ιωάννη Διώτη ότι δεν μπορεί να εξεταστεί ως μάρτυρας τι στιγμή που είναι κατηγορούμενος για την ίδια υπόθεση ( λίστα Λαγκάρντ).
Πηγή: skai.gr - Ιωάννα Μάνδρου