Κλείσιμο

Γιάφκα με βαρύ οπλισμό το κρησφύγετο Ξηρού (upd)

Γιάφκα χαρακτηρίζουν πλέον το κρησφύγετο του Χριστόδουλου Ξηρού στην Ανάβυσσο στελέχη της Αστυνομίας, μετά και την ανακάλυψη – ως τώρα – επτά τυφεκίων «καλάσνικοφ», τμήματος εκτοξευτήρα αντιαρματικού όπλου RPG και ενός βαρελιού γεμάτου με εκρηκτική ύλη.

Τα ευρήματα θα εξεταστούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν συνδέονται με άλλες εγκληματικές ενέργειες και να διερευνηθεί τυχόν σύνδεση του διαβόητου τρομοκράτη με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Το κρησφύγετο-γιάφκα νοικιαζόταν από τον καταζητούμενο τρομοκράτη.

«Δε νομίζω ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός δε θα έκανε άλλη τρομοκρατική ενέργεια», δήλωσε νωρίτερα ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Δημήτρης Τσακνάκης, σε συνέντευξη Τύπου μετά τη σύλληψη του καταζητούμενου τρομοκράτη.

Όπως είπε ο κ. Τσακνάκης, ο Ξηρός συνελήφθη ενώ οδηγούσε ποδήλατο, ενώ είχε αλλάξει τα χαρακτηριστικά του, αφήνοντας μακριά μαλλιά, βάφοντας τα ξανθά, και αφήνοντας μούσι.

Είπε μάλιστα ότι κατά τη σύλληψη ο Ξηρός οπλοφορούσε.

Πηγή: ΕΛ.ΑΣ

Πηγή: ΕΛ.ΑΣ

Το όπλο του Ξηρού (Πηγή: ΕΛ.ΑΣ)

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα η Αστυνομία παρακολουθούσε άτομο το οποίο υπέθαλπε τον Χριστόδουλο Ξηρό σε σπίτι στην Ανάβυσσο και έτσι οδηγήθηκε στη σύλληψη του καταζητούμενου.

Ο κ. Τσακνάκης δεν έδωσε λεπτομέρειες για τις έρευνες της Αστυνομίας, λέγοντας ότι η κατ' οίκον έρευνα στο σπίτι στην Ανάβυσσο – που ήταν το κρησφύγετο του τρομοκράτη – μόλις άρχισε. Άφησε πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν έρευνες και σε άλλες περιοχές.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι το κράτος λειτουργεί και αυτό ταυτόχρονος είναι το ζητούμενο και το αυτονόητο.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις τοποθετήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που έκαναν λόγο για προεκλογικές συλλήψεις, ο κ Κικίλιας τόνισε ότι ο αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία είναι διαρκής, αναφέροντας πως τους τελευταίους οκτώ μήνες συνελήφθη ο Νίκος Μαζιώτης, απετράπη μια τρομοκρατική επίθεση με τη σύλληψη Σταμπούλου και συνελήφθη ο Ξηρός

Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν αυτές οι επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ να μπουν υπό μικροκομματικό πρίσμα, τόνισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Τη σύλληψη Ξηρού χαιρέτησε από τη Λάρισα και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.


Πηγή: skai.gr