Συνελήφθη ο Χριστόδουλος Ξηρός (upd)

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται από το μεσημέρι ο καταζητούμενος κατάδικος για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη» Χριστόδουλος Ξηρός.

Η σύλληψη έγινε από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής κοντά σε σπίτι στην Ανάβυσσο Αττικής, χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί αν η σύλληψη έγινε εντός του οικήματος ή εκτός και αν στο σπίτι χρησιμοποιούνταν ως καταφύγιο.

Κατά την ώρα της σύλληψης, ο Ξηρός, που είχε βαμμένο ξανθό μαλλί και μούσι, οδηγούσε ποδήλατο και ένας αστυνομικός που τον παρακολουθούσε προσποιήθηκε ότι έπαθε ατύχημα με μηχανάκι. Ο Ξηρός πήγε να τον βοηθήσει και τότε έγινε η σύλληψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα η Αστυνομία παρακολουθούσε άτομο το οποίο υπέθαλπε τον Ξηρό σε σπίτι στην Ανάβυσσο και έτσι οδηγήθηκε στη σύλληψή του.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο καταζητούμενος τρομοκράτης δεν ήταν οπλισμένος και δεν προέβαλε καμία αντίσταση. Υπενθυμίζεται πως ήταν επικηρυγμένος για 1 εκατομμύριο ευρώ.

Ο αρχιτρομοκράτης οδηγείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Δεν αποκλείεται τη Δευτέρα οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα για κατάθεση.



«Συνελήφθη ο Χριστόδουλος Ξηρός. Τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Αρχηγό Δημήτρη Τσακνάκη και στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας. Ο κ. Κικίλιας αναμένεται να δώσει συνέντευξη Τύπου αργότερα το απόγευμα.



Ο Χριστόδουλος Ξηρός εξαφανίστηκε πριν από περίπου ένα χρόνο, τον Ιανουάριο του 2014, κατά τη διάρκεια άδειας που είχε λάβει λόγω των εορτών.

Σε βίντεο-μήνυμα και επιστολή που είχε δημοσιοποιήσει λίγες ημέρες μετά την εξαφάνισή του, ο Ξηρός είχε προαναγγείλει νέο αντάρτικο πόλεων, απειλώντας τους «προδότες» της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, τους «πτωχολάζαρους» της αριστεράς αλλά και μέσα ενημέρωσης.

Συμβούλευε μάλιστα την Αστυνομία, αν τον εντοπίσει, να τον σκοτώσει. «Αν ξανασυναντηθούμε καλά θα κάνετε αν ξανασυναντηθούμε που δεν το εύχομαι (ούτε σεις να το εύχεστε) να με σκοτώσετε γιατί αν με πιάσετε αιχμάλωτο πάλι θα ξαναφύγω για να σας πολεμήσω μέχρις εσχάτων», δήλωνε στις 20 Ιανουαρίου του 2014 ο δραπέτης της «17Ν».
Πηγή: Δημήτρης Καραστεφανής - skai.gr