Στους 11 οι νεκροί του Norman Atlantic - Συνεχίζεται το κομφούζιο με τους αγνοουμένους

Τρίτος, όπως φαίνεται, έλληνας νεκρός στην τραγωδία του Norman Atlantic. Όπως έγινε γνωστό, στους δυο Έλληνες νεκρούς που γνωρίζαμε από την Τρίτη το βράδυ δεν προσμετρούν οι Ιταλοί τον Γιώργο Δούλη. Έντεκα συνολικά οι νεκροί επιβαίνοντες. Επίσης δυο αλβανοί ναυτικοί έχασαν τη ζωή τους κατά την επιχείρηση ρυμούλκησης του πλοίου.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται το απίστευτο αλαλούμ με τους αγνοουμένους. Για 179 αγνοούμενους έκανε λόγο ο εισαγγελέας του Μπάρι, διευκρινίζοντας όμως ότι «πολλοί από αυτούς, ελπίζουμε οι περισσότεροι, επιβιβάστηκαν στο εμπορικό πλοίο για την Ελλάδα». Παράλληλα, εκφράζονται φόβοι και για άλλους νεκρούς καθώς δεν έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής ως διασωθέντες άλλοι 30 Έλληνες με βάση τις λίστες επιβατών. Το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής αναμένεται να δώσει σε λίγη ώρα νέα λίστα με Έλληνες επιβαίνοντες.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση στους 236 ανέρχονται οι έλληνες διασωθέντες σε σύνολο 268 διασωθέντων.

Σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, 35 Έλληνες που περισυνελέγησαν από το μοιραίο πλοίο βρίσκονται στο πλοίο san Giorgio, το οποίο έδεσε λίγο μετά τις 9 το βράδυ ώρα Ελλάδας στο λιμάνι του Μπρίντιζι.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία το σύνολο των επιβαινόντων ανέρχεται σε 475 άτομα, ενώ ο εισαγγελέας του Μπάρι, έκανε λόγο για 499 επιβαίνοντες. 

Aπό την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ελληνικού Λιμενικού Σώματος Νίκος Λαγκαδιανός τόνισε την Τρίτη πως συνεχίζεται από ιταλικές αλλά και από τις ελληνικές αρχές η διασταύρωση στοιχείων των ανθρώπων που επέβαιναν στο πλοίο.

Εκατόν τριάντα άτομα, εκ των οποίων 118 Έλληνες, επιβάτες του μοιραίου πλοίου αποβίβασε στο λιμάνι του Μπρίντιζι το ιταλικό πολεμικό πλοίο San Giorgio. Τον επαναπατρισμό των Ελλήνων έχει αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών. Ήδη, η αεροπορική εταιρεία Aegean Αirlines θα μεταφέρει με αεροσκάφος της δωρεάν από το αεροδρόμιο του Μπρίντιζι 105 Έλληνες. Στο λιμάνι του Τάραντα καταπλέει ιταλικό πλοίο με 21 Έλληνες διασωθέντες. 

Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ