Κλείσιμο

Στη «φάκα» δυο γυναικολόγοι που ζητούσαν «φακελάκι» εκατοντάδων ευρώ

«Φακελάκι» εκατοντάδων ευρώ ζητούσαν από ασθενή τους δυο γυναικολόγοι, 64 και 45 ετών, που συνελήφθησαν από την Αστυνομία.

Επιπλέον, συνελήφθησαν δυο Ρουμάνοι, στους οποίους ο 64χρονος γιατρός είχε αναθέσει να καταστρέψουν αποδεικτικά στοιχεία από τις παραϊατρικές δραστηριότητές του, καθώς κατείχε παράνομα κάρτες ασθενών και ιατρικά εργαλεία που κανονικά ανήκαν στο δημόσιο νοσοκομείο όπου εργαζόταν.

Η έρευνα άρχισε μετά από καταγγελία της ασθενούς πως ο 64χρονος γυναικολόγος-μαιευτήρας της ζήτησε 900 ευρώ για να την εγχειρήσει στο νοσοκομείο , παρακάμπτοντας τη λίστα αναμονής που υπήρχε.

Η απαίτηση του γιατρού μειώθηκε στα 700 ευρώ μετά από παρέμβαση της 45χρονης συναδέλφου του, η οποία και ενεργούσε ως ενδιάμεσος.

Η γιατρός συνελήφθη την Τετάρτη αφότου παρέλαβε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα από την ασθενή. Στη συνέχεια τέθηκε υπό κράτηση και ο συνάδελφός της.

Οι συλληφθέντες, με την ποινική δικογραφία, που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν χθες Πέμπτη, στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές και παραπέμφθηκαν σε ανακριτή.
Πηγή: skai.gr