Κλείσιμο

Απεργία δίψας προτίθεται να αρχίσει την Τρίτη ο Ρωμανός αν κατατεθεί ως έχει η τροπολογία

Ο απεργός πείνας Νίκος Ρωμανός προτίθεται να αρχίσει και απεργία δίψας από αύριο Τρίτη σε περίπτωση που κατατεθεί ως έχει η τροπολογία για τη φοίτηση κρατουμένων εξ αποστάσεως, όπως δήλωσε ο πατέρας του, Γιώργος Ρωμανός, μετά τη συνάντηση που είχε με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Όπως είπε ο κ. Ρωμανός, ο αρχιεπίσκοπος έδειξε κατανόηση για το θέμα και του είπε πως θα βοηθήσει στο μέτρο των δυνατοτήτων του.

Η συνάντηση με τον κ. Ιερώνυμο έκλεισε μια σειρά επαφών του κ. Ρωμανού, καθότι το πρωί συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό ενώ στη συνέχεια είχε συνάντηση και με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Ο Αντώνης Σαμαράς εξέφρασε την κατανόησή του αλλά σημείωσε πως δεν έχει τη δυνατότητα να παρέμβει στο έργο της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης.

«Σαν γονιός συμμερίζομαι την αγωνία για την υγεία του παιδιού σας, όμως ως πρωθυπουργός που σέβεται τη διάκριση των εξουσιών δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να παρέμβω στη Δικαιοσύνη» επισήμανε Αντώνης Σαμαράς, απευθυνόμενος στο Γιώργο Ρωμανό. Στη συνάντηση, που διήρκεσε περίπου είκοσι λεπτά, συμμετείχε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Τη στήριξή του εξέφρασε από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η ανθρώπινη ζωή είναι υπέρτατη αξία. Δεν μπορεί να απαξιώνεται και να συνθλίβεται στις συμπληγάδες των αρμοδιοτήτων κυβέρνησης και Δικαιοσύνης. Την ώρα που υπάρχει τεράστιος κίνδυνος για τη ζωή ενός νέου ανθρώπου, που διεκδικεί το δικαίωμά του στη μόρφωση, ουδείς δικαιούται να συμπεριφέρεται ως Πόντιος Πιλάτος», σημείωσε κατά τη διάρκεια της περίπου 30 λεπτών συνάντησης με τον κ. Ρωμανό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Πηγή: skai.gr