Κλείσιμο

Απορρίφθηκε το αίτημα Ρωμανού για εκπαιδευτική άδεια – σε εξέλιξη ενημέρωση Αθανασίου

Απορρίφθηκε από το Δικαστικό Συμβούλιο Πειραιά το αίτημα του φυλακισμένου Νίκου Ρωμανού για χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας, προκειμένου να παρακολουθήσει τα μαθήματα στην πανεπιστημιακή σχολή όπου έχει περάσει.

Ο Νίκος Ρωμανός, που έχει καταδικαστεί για συμμετοχή στις ένοπλες ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης, πραγματοποιεί απεργία πείνας από τις αρχές Νοεμβρίου προκειμένου να του επιτραπεί να σπουδάσει.

Με επιστολή-απάντησή του μέσα από το νοσοκομείο, ο Ρωμανός κάλεσε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τη θέσπιση νομοθετικής ρύθμισης, ώστε να λυθεί το ζήτημα των σπουδών φυλακισμένων, όπως ο Νίκος Ρωμανός, αναμένεται να ανακοινώσει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, που παραχωρεί αυτή την ώρα συνέντευξη Τύπου.

Θέμα λίγων ημερών η νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Δικαιοσύνης για το θέμα Ρωμανού, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης, ενώ από χθες Τρίτη έχει υπάρξει πρωτοβουλία του Ευάγγελου Βενιζέλου προς τους συναρμόδιους υπουργούς να επιλυθεί το θέμα.

Πορείες και διαδηλώσεις

Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στο Νίκο Ρωμανό, τον επίσης κρατούμενο για τη ληστεία στο Βελβεντό Γιάννη Μιχαηλίδη και άλλους απεργούς πείνας έχουν προγραμματιστεί για την Τετάρτη, καθώς και για τις επόμενες ημέρες.

Στην Αθήνα, στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από το Τζάνειο Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται ο απεργός πείνας Γιάννης Μιχαηλίδης.

Στη Θεσσαλονίκη, 50 φοιτητές κατέλαβαν από το πρωί το κτήριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ενώ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας 30-40 κουκουλοφόροι αναποδογύρισαν τα τραπεζάκια της ΔΑΠ και έγραψαν στο πάτωμα «Λευτεριά στο Ρωμανό».

Πορεία αλληλεγγύης προγραμματίζεται για τις 17:00 στη Θεσσαλονίκη.

Εν τω μεταξύ, στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα οι 12 συλληφθέντες για τα χθεσινοβραδινά έκτροπα στα Εξάρχεια και την πυρπόληση λεωφορείου με βόμβα μολότοφ.
Πηγή: skai.gr