Κλείσιμο

Κρήτη: Στην Ιεράπετρα οδηγείται το φορτηγό πλοίο με τους 700 μετανάστες

Στην Ιεράπετρα αναμένεται να οδηγηθεί σε λίγες ώρες το φορτηγό πλοίο BARIS, με σημαία Κιριμπάτι, στο οποίο επιβαίνουν περίπου 700 παράτυποι μετανάστες και το οποίο εντοπίστηκε να πλέει ακυβέρνητο νοτιοανατολικά της Κρήτης. Το πλοίο ρυμουλκείται από τη φρεγάτα Ύδρα.

Η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην θαλάσσια περιοχή είναι κακές με τους εμπλεκόμενους στην γιγάντια αυτή επιχείρηση διάσωσης να μην θέλουν να ρισκάρουν την ζωή των 700 ανθρώπων – ανάμεσά τους και 200 γυναικόπαιδα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το cretapost.gr σε μία περίπτωση που χρειάστηκε η άμεση μεταφορά μίας εγκύου γυναίκας στο νοσοκομείο, σηκώθηκε αμέσως ένα super puma, παρέλαβε την γυναίκα από το πλοίο και την μετέφερε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, όπου εκεί περίμεναν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που την μετέφεραν στο ΠΑΓΝΗ (δείτε εδώ).

Από χθες το βράδυ όλα είναι έτοιμα στην Ιεράπετρα για την ασφαλή και αποτελεσματική φιλοξενία των μεταναστών.

Μόλις το φορτηγό πλοίο αγκυροβολήσει λίγο έξω από το λιμάνι της Ιεράπετρας θα ανέβουν εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού μαζί με δύο γιατρούς που θα αναλάβουν τον αρχικό έλεγχο των μεταναστών για να εξακριβώσουν αν εμφανίζουν σημάδια κάποιας λοιμώδους νόσου.

Στο πλοίο θα ανέβουν και άνδρες της Μονάδος Υποβρύχιων Καταστροφών (ΜΥΚ) εξαιτίας των ενόπλων ατόμων που φέρονται να βρίσκονται στο πλοίο.

Στη συνέχεια θ’ αρχίσει η μεταφορά των μεταναστών στο κλειστό γυμναστήριο της Ιεράπετρας (δείτε εδώ) που είναι έτοιμο για την προσωρινή φιλοξενία των 700 ανθρώπων.



Πηγή: skai.gr