Κλείσιμο

Παρέμβαση εισαγγελίας Αρείου Πάγου για τις καταγγελίες Ξουλίδου

Την παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προκάλεσαν οι καταγγελίες της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σταυρούλας Ξουλίδου πως υπήρξε στόχος απόπειρας δωροδοκίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Τις δηλώσεις της βουλευτού Θεσσαλονίκης επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος.

Σε επιστολή της προς την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη ζητά να εξεταστεί αν με βάση τις καταγγελίες της κ. Ξουλίδου «συντρέχει περίπτωση ανάσυρσης» από το αρχείο της προηγούμενης έρευνας που είχε διαταχθεί σχετικά με καταγγελίες για σχέδιο δωροδοκίας βουλευτών ενόψει της προεδρικής εκλογής.

Υπενθυμίζεται πως, μετά από σειρά καταθέσεων, οι εισαγγελικές Αρχές είχαν θέσει στο αρχείο την υπόθεση, καθώς δεν βρέθηκε καμία απόδειξη που να στοιχειοθετεί τις καταγγελίες περί σχεδίου χρηματισμού βουλευτών.

Οι ισχυρισμοί Ξουλίδου προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της εκπροσώπου της ΝΔ, Άννας - Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία παρενέβη στην τηλεοπτική εκπομπή όπου έγιναν οι καταγγελίες και διερωτήθηκε γιατί κάνει τώρα η κ. Ξουλίδου αυτές τις καταγγελίες και δεν πήγε αμέσως στον Εισαγγελέα.

Η βουλευτής των ΑΝΕΛ απάντησε ότι ενημέρωσε αμέσως τον πρόεδρο του κόμματός της, διότι «αυτό έπρεπε να κάνει» και περίμεναν και άλλες κρούσεις όσο πλησιάζει η προεδρική εκλογή του Μαρτίου, για να παγιδέψουν τον δράστη.

Σύμφωνα με την κυρία Ασημακοπούλου, από την στιγμή που δεν αναφέρονται ονόματα και άλλα στοιχεία, οι καταγγελίες θεωρούνται ανυπόστατες.

Παρεμβαίνοντας στο θέμα, ο Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, είπε ότι οφείλει η Δικαιοσύνη να ψάξει αυτήν την υπόθεση. Διερωτήθηκε επίσης γιατί προσπάθησε η ΝΔ να κλείσει γρήγορα το θέμα των καταγγελιών, όταν άνοιξε, προ διμήνου, μετά από σχετικό δημοσίευμα.
Πηγή: skai.gr