Λαγκάρντ: Όταν μιλούσα για απειλές ενvοούσα τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ στη συνέντευξή της στους Financial Times, όταν αναφέρθηκε σε απειλές κατά της ζωή της, μόλις έκανε αναφορά σε φοροδιαφυγή στην Ελλάδα, εννοούσε τα διάφορα απειλητικά σχόλια που δημοσιεύονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook κ.ά.).

Αυτό γνωστοποιεί με επιστολή της προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου η κ. Λαγκάρντ, με την οποία (επιστολή) αφού τον ευχαριστεί για το ενδιαφέρον και την άμεση παρέμβασή του στο όλο θέμα, διευκρινίζει ότι τελικά «οι απειλές, για τις οποίες έκανα λόγο αναφέρονται σε διάφορα απειλητικά σχόλια που δημοσιεύονται εδώ και δύο χρόνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».
Μετά της απειλές στο διαδίκτυο (Internet), όπως είπε η κ. Λαγκάρντ, το ΔΝΤ χρειάστηκε να λάβει μέτρα ασφαλείας και έκτοτε δεν ασχολήθηκε περαιτέρω.

Η κ. Λαγκάρντ, σύμφωνα με πληροφορίες, με αφορμή την επιστολή αυτή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, εκφράζει την ικανοποίησή της για τις μέχρι τώρα μεταρρυθμίσεις προς αποκατάσταση των δημοσίων οικονομικών της Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα του περασμένου Σεπτεμβρίου, ο κ. Αθανασίου, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση συνέντευξης της Κρ. Λαγκάρντ στους Financial Times, στο πλαίσιο της οποίας κατήγγειλε απειλές κατά της ζωής της, όταν μίλησε για το θέμα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, ζήτησε, μέσω επιστολής του από τη διευθύντρια του ΔΝΤ, περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εν λόγω αναφορές της.

Αμέσως μετά την επιστολή τού κ. Αθανασίου, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας αναφορικά με τις καταγγελίες της κ. Λαγκάρντ ότι δέχθηκε απειλές κατά της ζωής της.
Πηγή: skai.gr