Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Αντώνης Σταμπούλος

Προφυλακίστηκε την Κυριακή, με την σύμφωνη γνώμη του ειδικού εφέτη ανακριτή και εισαγγελέα, ο συνεργός του Νίκου Μαζιώτη Αντώνης Σταμπούλος, που συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στη γιάφκα - κρησφύγετο στο Βύρωνα.

Σύμφωνα με την δικηγόρο του Ιωάννα Κούρτοβικ, ο νεαρός αρνήθηκε να απολογηθεί γιατί δεν εχει λάβει γνώση των στοιχείων της δικογραφίας.



Η κ. Κούρτοβικ υποστήριξε ότι «το παραμύθι αυτό που βλέπουμε στα κανάλια, -εννοώντας σημειώσεις και πιθανούς στόχους - δεν περιλαμβάνεται στην δικογραφία μέχρι στιγμής, και έτσι δεν είναι σε γνώση ούτε του κατηγορούμενου ούτε και του ανακριτή».

Ο Σταμπούλος είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος με βασική τη συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και, σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, που σχηματίστηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε βάρος του, φέρεται να είναι σημαντικό μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, με στενή σχέση με τον καταδικασμένο για τη δράση της Μαζιώτη.



Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, το αυτοκίνητου του 31χρονου εντοπίστηκε στην οδό Μουζακίου στον Κολωνό και ήδη ερευνάται εξονυχιστικά στα εργαστήρια της αστυνομίας.

Η αστυνομία έδωσε το Σάββατο στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες του συλληφθέντος, μια από την ασφάλεια στην οποία παρουσιάζεται όπως είναι σήμερα, και μια από πλαστή αστυνομική ταυτότητα με όνομα "Ευθύμιος Τσέργκας" που είχε χρησιμοποιήσει.
Το πλαστό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας βρέθηκε το Σάββατο σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας και όπως προέκυψε, είχε χρησιμοποιηθεί για την ενοικίαση του χώρου από τον 31χρονο.

Καθαρά πάντως από οπλισμό ή αντικείμενα του Επαναστατικού αγώνα είναι το διαμέρισμα στη συμβολή των οδών Καλιφρονά και Δροσοπούλου στην Κυψέλη, και το εργαστήριο στο Θησείο στην οδό Αμφικτύωνος που ερεύνησε η αντιτρομοκρατική. Αναμένονται οι εργαστηριακές εξετάσεις σε δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό.






Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ, Δημήτρης Δαμιανός, Μιχάλης Τεζάρης