Έξι συλλήψεις στις χθεσινές επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

Έξι άτομα συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της επιχείρησης που πραγματοποίησε χθες η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την ανεύρεση όπλων. Πρόκειται για πέντε Έλληνες (τέσσερις άνδρες, οι δύο ηλικίας 26 ετών και οι υπόλοιποι, 23 και 30 ετών, καθώς και μία γυναίκα, 25 ετών) και έναν Αλβανό, ηλικίας 30 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα- κατά περίπτωση- αδικήματα των παραβάσεων σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, της νομοθεσίας περί όπλων, της πλαστογραφίας και των ναρκωτικών.

Οι δύο από τους συλληφθέντες, από τη Θεσσαλονίκη, είχαν θεωρηθεί ύποπτοι για συμμετοχή σε ένοπλες ληστείες. Ο ένας από αυτούς συνελήφθη σε διαμέρισμα στο Κολωνάκι, όπου βρέθηκε οπλισμός και το οποίο είχε ενοικιαστεί με πλαστή ταυτότητα. Η συγκεκριμένη ταυτότητα βρέθηκε στο διαμέρισμα γυναίκας στον Βύρωνα, η οποία φιλοξενούσε τον δεύτερο συλληφθέντα από τη Θεσσαλονίκη.

Δεν έχει διαπιστωθεί αν οι κατηγορούμενοι έχουν σχέση με τρομοκρατική δράση ή αν ετοίμαζαν κάποιο χτύπημα. Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Φωτογραφικό υλικό από τα όπλα και τα χρήματα που βρέθηκαν σε γιάφκες στο πλαίσιο των χθεσινών ερευνών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έδωσε σήμερα η ΕΛΑΣ.

Στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργεί η Αντιτρομοκρατική συνελήφθησαν χθες (Τετάρτη) στην Αθήνα, πέντε Έλληνες (τέσσερις άνδρες, οι δύο ηλικίας 26 ετών και οι υπόλοιποι 23 και 30 ετών, καθώς και μία γυναίκα 25 ετών) και ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 30 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα των παραβάσεων σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, της νομοθεσίας περί όπλων, της πλαστογραφίας, κλπ.

Οι έξι συλληφθέντες οδηγούνται εντός της ημέρας στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



Σε έρευνες, που διενεργήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Σε οικία στην Αθήνα, όπου φιλοξενείτο προσωρινά ο ένας 26χρονος συλληφθείς, καθώς και στην πατρική του οικία στη Θεσσαλονίκη:

- πλαστό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας,
- (121) φυσίγγια πυροβόλου όπλου 9 mm ,
- (11) φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου,
- 16 φυσίγγια πυροβόλου όπλου διαφόρων διαμετρημάτων,
- πτυσσόμενη μεταλλική αστυνομική ράβδος (γκλοπ),



- ηλεκτρονικός εξοπλισμός,
- δυο φωτοβολίδες πυρσοί,
- δύο δέκτες και ένας πομπός ενεργοποίησης πυροτεχνημάτων.
- Σε δύο οικίες του 30χρονου ημεδαπού συλληφθέντα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη:
- πλήρης αμυντική χειροβομβίδα,
- πολεμικό τυφέκιο τύπου καλάζνικοφ,
- περίστροφο διαμετρήματος 38 mm ,
- 5.000 ευρώ,
- αεροβόλο πιστόλι και αεροβόλο τυφέκιο.

Στην οικία του 30χρονου αλλοδαπού συλληφθέντα στην Αθήνα: ηλεκτρονικός εξοπλισμός και μικροποσότητα ινδικής κάνναβης

Οι έρευνες συνεχίζονται.




Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ