Κλείσιμο

Επαφές ΥΠΕΞ με την κορυφαία ναυπηγική εταιρεία Hyundai Heavy Industries

Πρόσκληση στην κορυφαία ναυπηγική εταιρεία Hyundai Heavy Industries να μεταφέρει μέρος των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα απηύθυνε ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Παναγιώτης Μίχαλος, κατά τη συνάντησή που είχε την Κυριακή με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του νοτιοκορεατικού κολοσσού στη Σεούλ.

Το κ. Μίχαλος επισήμανε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει κόμβος για παρόμοιες δραστηριότητες σε όλη την ευρύτερη περιοχή, ενώ παράλληλα ζήτησε από τη διοίκηση της Hyundai Heavy Industries να λάβει υπόψη της τη συνεχιζόμενη αναβάθμιση του Πειραιά και τις εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας, παράγοντες, που αναβαθμίζουν την γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας.

Τόνισε πως με αυτά τα δεδομένα η χώρα μας μπορεί να γίνει ευρύτερος επιχειρησιακός κόμβος, μέσω του οποίου εταιρείες μπορούν να προωθήσουν τις δραστηριότητες τους στη Ν.Α. Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Ο κ. Μίχαλος αναφέρθηκε επίσης στην εδραιωμένη συνεργασία μεταξύ κορεατικών ναυπηγείων και Ελλήνων πλοιοκτητών, υπογράμμισε τη σημασία της ένταξης των ελληνικών εταιρειών ναυτιλιακού και ναυπηγικού εξοπλισμού στους καταλόγους προμηθευτών της Hyundai.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ