Υπέρ της κατάργησης του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου τάσσονται οι δικηγόροι

Υπέρ της κατάργησης του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου, όπως προτείνεται στο προσχέδιο του νέου Ποινικού Κώδικα, τάχθηκε με απόφασή της η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας που πραγματοποίηθηκε το Σάββατο στα Καλάβρυτα παρουσία και του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράαλαμπου Αθανασίου.

Το θέμα της κατάργησης η μη του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου, 1608 του 50 ,προκαλεί αντικρουόμενες προσεγγίσεις στο δικαστικό και νομικό κόσμο, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν εχει αποφασίσει ποια θα είναι η τελική νομοθετική επιλογή της κυβέρνησης για το έν λόγω θέμα.

Πάντως, αν καταργηθεί ο νόμος,η ποινή των ισοβίων που σήμερα επιβάλλεται στους εμπλεκόμενους σε οικονομικά σκάνδαλα κατα του δημοσίου θα μετατραπεί σε πολυετείς καθείρξεις.

Όπως είχε αποκαλύψει η Καθημερινή της Κυριακής το υπουργείο Δικαιοσύνης πράγματι μελετά αλλαγές στον νόμο περί καταχραστών, όχι όμως την πλήρη κατάργησή του.

Ήδη, σύμφωνα με το δημοσίευμα εξετάζεται το ενδεχόμενο να ισχύει ο νόμος για τους καταχραστές, και άρα τα ισόβια, μόνον για τον σκληρό πυρήνα του κράτους και για κρατικούς λειτουργούς υψηλής ευθύνης
Πηγή: Ιωάννα Μάνδου