Εμπόδια στον έλεγχο επωνύμων κατήγγειλε στη Βουλή ο Λέανδρος Ρακιντζής

Μία ιδιότυπη «ασυλία» των επωνύμων κατήγγειλε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής ενημερώνοντας την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ο κ. Ρακιντζής μίλησε για εμπόδια που τίθενται στο έργο του όσον αφορά τον έλεγχο επωνύμων. Δεν έδωσε όμως περισσότερα στοιχεία και διευκρινήσεις και παρέπεμψε στη Δικαιοσύνη.

Όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδωρος Δρίτσας έκανε λόγο για «μεθοδευμένη παραγραφή αδικημάτων για επωνύμους» ο κ. Ρακιντζης απάντησε χαρακτηριστικά: «Πρόσφατα βγήκε νόμος που λέει ότι δεν ευθύνονται οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ. Υποκρύπτεται αμνηστία, αλλά δεν είμαι αρμόδιος εγώ να το κρίνω. Υπάρχει τάση για εμπόδια, γραφειοκρατικά, κλπ. Έχετε δει επώνυμο να δικάζεται εύκολα; Βγαίνουν απαλλακτικά βουλεύματα...».

Εκφράζοντας δε το παράπονό του, όπως είπε, δήλωσε ότι στην προσπάθεια του κατά των επωνύμων βρίσκει «ένα τείχος». «Δε μπορώ να κάνω έφεση στο βούλευμα. Δεν ελέγχω το ποινικό. Στην προσπάθεια που κάνω κατά των επωνύμων βρίσκω εμπόδια . Δεν μπορώ όμως να κατονομάσω υποθέσεις».
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου