Αρνητική εξέλιξη για τις καθαρίστριες στον Άρειο Πάγο

Να παραμείνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας και εκτός του υπουργείου Οικονομικών και των ΔΟΥ οι καθαρίστριες προτείνει στο Εργατικό Τμήμα Άρειου Πάγου ο αρμόδιος αρεοπαγίτης εισηγητής.

Υπενθυμίζεται ότι οι καθαρίστριες είχαν δικαιωθεί από το Πρωτοδικείο της Αθηνάς τον περασμένο Μάιο καθώς είχε κριθεί ότι δεν είναι νόμιμο το καθεστώς διαθεσιμότητας στο οποίο βρίσκονται και πρέπει να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Κατά της απόφασης αυτής που δικαίωνε τις καθαρίστριες το υπουργείο Οικονομικών προσέφυγε στον Άρειο Πάγο ζητώντας την ανατροπή της.

Το ανώτατο δικαστήριο αναμένεται να εκδικάσει την υπόθεση επί της ουσίας την επόμενη εβδομάδα, ενώ στο μεταξύ έχει απορρίψει και το αίτημα των καθαριστριών για προσωρινή επαναπρόσληψη.

«Έωλη και νομικά αβάσιμη» χαρακτηρίζει ο νομικός εκπρόσωπος των απολυμένων καθαριστριών την εισήγηση του αρεοπαγίτη Χριστόφορου Κοσμίδη.

«Η εισήγηση είναι έωλη και νομικά αβάσιμη. Δεν μπορεί μια πρόταση δικαστή να αντιμετωπίζει το αγαθό την εργασίας ως εξαρτημένο από κυβερνητικές επιλογές. Και δεν μπορεί κάτι τέτοιο να αποτελέσει νομικό θέσφατο. Η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική και ευελπιστούμε στην κρίση του δικαστηρίου την προσεχή εβδομάδα», δήλωσε ο δικηγόρος Γιάννης Καρούζος..
Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου