Αποκαλυπτικοί διάλογοι Κασιδιάρη-Λαγού για την επίθεση στο Πέραμα

Αποκαλυπτικοί διάλογοι μεταξύ των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη και Γιάννη Λαγού, που αποδεικνύουν την εμπλοκή χρυσαυγιτών στην επίθεση κατά μελών του ΠΑΜΕ στη ναυπηγοπισκευαστική ζώνη του Περάματος, το Σεπτέμβριο του 2013, είδαν το φως της δημοσιότητας.

Οι διάλογοι φανερώνουν πως το συντονισμό των χρυσαυγιτών είχε ο ίδιος ο Λαγός, ο οποίος λέει στον Κασιδιάρη πως διέταξε την ομάδα να απομακρυνθεί από το χώρο και να διαλυθεί μετά το τέλος της επίθεσης.

Ο Λαγός ακούγεται να περηφανεύεται πως «18-20» χρυσαυγίτες «λιώσανε» περίπου 45 υποστηρικτές του ΚΚΕ. Ανάμεσα στα άτομα που «λιώθηκαν» ήταν και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου, Σωτήρης Πουλικογιάννης

Ο Λαγός αναφέρει μάλιστα πως ένα μέλος της ομάδας της ΧΑ, τον οποίο αποκαλεί «Τάσο», απείλησε τον Πουλικογιάννη λέγοντάς του: «την επόμενη φορά θα μπούμε και στο σπίτι σου για να τελειώνουμε».

Αναλυτικά μέρος των διαλόγων:

Κασιδιάρης: Έλα ρε Γιάννη.
Λαγός: Ακόμη καλύτερα πράγματα. Αυτοί ήτανε καμιά 45ριά και εμείς ήμασταν 20 φίλε.
Κ: Αυτοί ήτανε κομμουνιστές; Κνίτες;
Λ: Ήτανε ΚΚΕ που είχανε βγει για να σβήσουνε κάτι συνθήματα που είχαμε γράψει πριν από δυο βραδιές.
Κ: Α για τέτοια είχανε βγει; Γιατί εμείς νομίζαμε επειδή έχουνε μια γιορτή μια μαλακία τέλος πάντων οτι είχανε βγει γι’ αυτό.
ΛΑΓΟΣ: Και τους πετύχανε φίλε, δέκα αυτοκίνητα με 4 και με 5 άτομα ισοπεδωθήκανε και οι 45, τους λιώσανε. Ήτανε κι ο πρόεδρος εκεί να πούμε της ναυπηγοεπισκευαστικής ο και καλά, που το παίζει πρόεδρος, τον λιώσανε κι αυτόν. Και του λέει ο Τάσος την επόμενη φορά θα μπούμε και στο σπίτι σου για να τελειώνουμε να πούμε. Αυτά που ξέρατε τελειώσανε και στο Πέραμα και παντού εδώ στον Πειραιά. Τους λιώσανε, 45 άτομα δεν ξέρανε πυ να φύγουνε τους βαράγανε 10 λεπτά.
Κ: Για να σβήσουνε σύνθημα τώρα βγήκανε 45 άτομα.
Λ: Και βγήκανε εκεί 18-20 άτομα και τους λιώσανε.
Κ: Παλικάρια να πούμε. Παλικάρια, παλικάρια. Να σου πω τώρα, οι Περαματιώτες θα πήγαν και πουθενά αλλού τώρα, έτσι όπως έχουνε πάρει τα πάνω τους. Σε κάνα άλλο στέκι πουθενά εκεί γύρω.
Λ: Όχι, όχι, όχι, όχι
Κ: Τους έδωσες τέρμα;;;;;
Λ: Ε πρέπει να πάνε να φύγουνε
Κ: Μην τσιμπήσουνε κάνα δικό μας.
Λ: Και να φάνε τον Αντωνάκη [ακατάληπτο] και να μην είναι και τίποτα άλλοι εκεί πέρα που είναι μέσα στο νοσοκομείο που έχουνε κομματιαστεί να πούμε.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, Δημήτρης Δαμιανός