Ο αστυνομικός διοικητής Ύδρας χαιρετά ναζιστικά

Μια φωτογραφία στην οποία φαίνεται να χαιρετά ναζιστικά "καιει" τον αστυνομικό διοικητή της Ύδρας, Γιώργο Κάγκαλο. Την φωτογραφία-ντοκουμέντο δημοσιεύει το Έθνος της Κυριακής και δείχνει τον αστυνομικό διοικητή της Ύδρας να ποζάρει μπροστά από τρένο της ναζιστικής Γερμανίας στο μουσείο συγκοινωνιών της Νυρεμβέργης, και χαιρετά ναζιστικά με φόντο τη σβάστικα. Μάλιστα, στην επίμαχη φωτογραφία εικονίζεται να φορά μαύρη μπλούζα στην οποία υπάρχει ένα σύμβολο που μοιάζει με τη νεκροκεφαλή των ταγμάτων εφόδου Βάφεν Ες-Ες. Η φωτογραφία τραβήχτηκε τον Μάρτιο του 2011.

Σε βάρος του συγκεκριμένου Διοικητή έχουν γίνει και στο παρελθόν έρευνες καθώς υπήρξαν καταγγελίες ότι παρέστη και πυροβόλησε με το υπηρεσιακό του όπλο στην κηδεία του δικτάτορα Παπαδόπουλου. Η ΕΔΕ ωστόσο που ακολούθησε δεν τον "καταδίκασε" λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

Ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ, είχε σύμφωνα με την αστυνομία στο παρελθόν βιαιοπραγήσει σε βάρος συναδέλφου του και για τον λόγο αυτό του είχε επιβληθεί καθυστέρηση βαθμού.

Σε βάρος του κ. Κάγκαλου σχηματίστηκε δικογραφία η οποία διαβιβάστηκε για εξέταση στις δικαστικές αρχές.
Πηγή: skai.gr