Πορεία ενάντια στην ομοφοβία και το ρατσισμό στην Αθήνα

Συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή ενάντια στην ομοφοβία και τη ρατσιστική βία έκαναν σήμερα κοινότητες ομοφυλοφίλων, αλλά και κάτοικοι του κέντρου, ενόσω συζητείτο στη Βουλή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

«Η ομοφυλοφιλία υπάρχει σε πολλά είδη στη φύση, η ομοφοβία μόνο σε ένα» έγραφε σε πανό της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Καισαριανής.

Η διαδήλωση, που είχε μεγάλη συμμετοχή, ξεκίνησε από την πλατεία Βαρνάβα, στο Παγκράτι όπου την περασμένη εβδομάδα δέχθηκε επίθεση ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι.

Οι διοργανωτές της κινητοποίησης σημειώνουν πως παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις και παρά τις συνεχιζόμενες ομοφοβικές επιθέσεις η κυβέρνηση δεν παίρνει αποτελεσματικά μέτρα για την καταπολέμηση της ρατσιστικής βίας.

Επίσης απαιτούν να επεκταθεί το σύμφωνο συμβίωσης και στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Ερωτηθείς σχετικά με τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων σε συνέντευξη που παραχώρησε στο SKAI.gr ο πρέσβης της Βρετανίας στην Αθήνα Τζον Κίττμερ υπογράμμισε ότι η βρετανική κυβέρνησή μου κι ο ίδιος προσωπικά υποστηρίζει ανεπιφύλακτα τα δικαιώματα της κοινότητας LGBT, διεθνώς.

Έγραψα πρόσφατα ένα άρθρο στο μπλογκ μου γι' αυτό το θέμα... Καταδικάζω κάθε βίαιη επίθεση κατά των γκέι και άλλων μειονοτήτων, οπουδήποτε συμβαίνουν. Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον τη συζήτηση στην Ελλάδα για την ομοφοβία και άλλες μορφές διακρίσεων».

Όπως διευκρίνισε, στο Ηνωμένο Βασίλειο, το ‘civil partnership’ (σύμφωνο συμβίωσης) είναι διαθέσιμο σε όλους τους γκέι και τις λεσβίες. «Στην Αγγλία και την Ουαλία, η κυβέρνηση διασφάλισε ισότιμη πρόσβαση στο γάμο, ανεξάρτητα από τη σεξουαλική ταυτότητα. Πρόκειται για ένα ανθρώπινο δικαίωμα» τόνισε.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ, ΑΜΠΕ