Ψηφίστηκε επί της αρχής το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Ψηφίστηκε επί της αρχής το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο στο Γ’ Θερινό Τμήμα της Βουλής. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ψήφισαν υπέρ του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «παρών», ενώ ΑΝΕΛ, ΧΑ και ΚΚΕ κατά.

Σε αλλαγές στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, με στόχο την κάμψη των εσωκομματικών αντιδράσεων στη ΝΔ, αλλά και αυτών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ, προχώρησε νωρίτερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου επιβεβαιώνοντας πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Κατά την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή, ο κ. Αθανασίου ικανοποίησε το πάγιο αίτημα των βουλευτών της ΝΔ διευκρινίζοντας, μέσω των αλλαγών που κατέθεσε, ότι πέρα από τους αρνητές του Ολοκαυτώματος θα τιμωρείται πλέον και όποιος επιδοκιμάζει, ευτελίζει ή κακόβουλα αρνείται τις γενοκτονίες που έχει αναγνωρίσει η Ελληνική Βουλή, (των Ποντίων, των Αρμενίων, των Μικρασιατών κλπ).

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης παρέπεμψε σε άλλο νομοσχέδιο την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια.

Απαντώντας στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι κατέθεσαν σχετική τροπολογία για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι αυτή η ρύθμιση έχει πολλές παραμέτρους και δεν διευθετείται με μία διάταξη, αλλά θέλει μελέτη, προκειμένου να ενταχθεί στο αστικό δίκαιο.

Υπέρ του συμφώνου συμβίωσης και των ομόφυλων ζευγαριών τάσσονται και ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ ενώ θετικά τοποθετήθηκε και ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κωνσταντόπουλος.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου, Newsdesk ΣΚΑΪ